Регион

ДРИТАН ЗАВАПИО ЗА ПОМОЋ ОД СРБИЈЕ: Дајте нам да спасемо државу…

Подгорица — Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић тражио је од Србије да се дозволи увоз седам милиона литара уља, 18.000 тона брашна и 4.000 тона пшенице.

То је изјавио потпредседник ГП УРА Горан Ђуровић у емисији Рефлектор на ТВ Вијести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђуровић је рекао да Црна Гора мора бити одговорна и наћи решење због ситуације узроковане ратом у УКрајини, пренеле су вечерње новости писање црногорске Борбе.

„Морамо комуницирати са тржиштима од којих можемо да увеземо основне животне намирнице у Црну Гору. Потпредседник Владе комуницирао је са надлежним органима у Србији и тражио да се дозволи увоз седам милиона литара уља, 18.000 тона брашна и четири хиљаде тона пшенице ових дана“, рекао је Ђуровић.

Министар економског развоја, Јаков Милатовић је питао Ђуровића „како је Абазовић комуницирао и ко му је дао налог“, на шта је Ђуровић одговорио: „Зашто треба налог да се спаси држава. Ради се озбиљно на томе да се обезбеде основне животне намирнице.“

Казао је да се нада да ће надлежни органи у Србији „одблокирати те количине и да ћемо мати одређене залихе за наредни период“.

„Нема панике, грађани Црне Горе су у претходним годинама издржали све и свашта. Не треба дизати панику, нећи ће се механизам да се животне намирнице обезбеде у довољној количини“, поручио је Ђуровић.

Извор: Новости