Свет

„ХЛАДАН ТУШ“ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Ова велика земља одбила његов захтев

Фото: Фејсбук принтскрин

Кенијске власти одбиле су да одговоре на захтев украјинске стране да говори пред парламентом ове афричке земље. Ово је данас објавио кенијски лист Натион, позивајући се на изворе. Посланици кенијског парламента нису разумели зашто Владимир Зеленски уопште треба да им се обрати.

– Зашто би они морали да се жале кенијском парламенту? Да ли је постојао такав преседан – цитира лист речи високог званичника кенијског Министарства спољних послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, указује се да су и други извори у Министарству спољних послова Кеније оценили да је та земља већ донела „темељне одлуке“ о овом питању, укључујући и УН, те да не намерава да изабере ниједну од страна у рату.

Поред тога, извор је рекао да је украјински амбасадор у Кенији, Андриј Праведник, неколико месеци покушавао да се састане са министарком спољних послова Кеније, Рејчел Омано.

Истовремено, извор је додао да је представник Кијева намеравао да се обрати кенијском парламенту како би добио подршку ове афричке земље против Русије.

Након тога, украјинској страни је уручена нота Кеније у којој се наводи да ће овај захтев бити размотрен, али до сада „није било одговора на њега“.

Извор: srbijadanas.com