Свет

Хитно се огласио командант украјинске војске: „ЕРДОГАНЕ, СПАСИ НАС ИЛИ СМО МРТВИ“

Командант маринаца тврди да је опклољено више од 600 војника и цивила.

Командант украјинске 36. бригаде маринаца Сергеј Волина, који је опкољен у фабрици Азовстаљ у Маријупољу, обратио се за помоћ турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану, а снимак његовог апела објавила је телевизија Хабертурк, преноси Украјинска правда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поштовани председниче Реџепе Тајипе Ердогане! Обраћа вам се мајор корпуса маринаца Сергеј Волина. Налазим се са припадницима 36. бригаде маринаца која је у гарнизону у Маријупољу и која се бори у окружењу већ 65 дана – рекао је Волина у директном обраћању турском председнику.

Командант маринаца тврди да је опклољено више од 600 војника и цивила.

– Код нас је 600 војника који имају ране различитог степена и којима је потребна помоћ. Са нама су цивили који су повређени и којима је такође потребна ваша помоћ. Са нама су у објекту стотине цивила и десетине деце. Најмлађе има четири месеца – додао је мајор.

Волина је замолио Ердогана за помоћ.

– Сада молим турски народ, уважени господине председниче, да примени процедуру извлачења на нас, да учини све да маријупољски гарнизон одведе у Турску и да нас практично изведе из Азовстаља уз безбедносне гаранције турске стране. Рачунамо на вашу помоћ – рекао је командант маринаца.

Индустријска зона и челичана Азовстаљ у Маријупољу, подсетимо, налазе се под потпуном контролом руских снага. Данас је комплекс челичане наводно напустило 25 људи, међу којима је шесторо деце.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс