Издвајамо Свет

ОВО ЗАПАД НИКАДА НЕЋЕ СХВАТИТИ: Зашто руски медији хитро и ажурно извештавају о опсесивној мржњи Запада према Путину

У мају прошле године је Тхе Сакер написао чланак под насловом Контра-пропаганда на руски начин у којем је објаснио руски медији не само да не забрањују и не цензуришу западну кампању против Путина/ против Русије, него чак извештавају о томе до најситнијих детаља. Пола године касније, не само да је то још увек истина, него је ниво репортаже сада нагло порастао.

Не заборавите да су отприлике 80% и више публике која гледа ово јаке присталице председника Путина. Можете замислити шта мисле када виде ове извештаје. Потпуно разумемо да Запад толико мрзи Путина управо зато што је Путин један од њих, прави Рус који брине за интересе руског народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дакле, када Запад демонизује Путина, заправо је руски народ тај који демонизују и њихов закључак је једноставан: Запад не мрзи Путина, Запад мрзи “нас.“ Што се тиче онога “Окривите Путина“ – то је сада веш постала права шала.

Један од главних ефеката ове врсте демонизације је да руска јавност у потпуности разуме да нема повратка назад.

У практичном смислу, већина Руса верује да чак и ако се Русија извуче из Сирије, престане да подржава Донбас или чак одлучи да преда Крим Украјини, Запад ће и даље наставити да демонизује Русију и покушавати да је покори. Осим тога, Руси памте да је једини пут када је Запад волео Русију био када ју је водио пијани Јељцин и његов круг јеврејских олигарха који су опљачкали Русију и чија је владавина имала последице сличне онима које би довеле до великог рата. Свака друга Русија је једноставно неприхватљива за Запад.

У том смислу, савез Запада са нацистима у Кијеву у “умереним терористима“ на Блиском истоку има смисла. То се суштински не разликује од Европског савеза са Османлијама током Кримског рата или када су САД подржавале Јапан против Русије 1905. године (да би тада завршиле у борби против Јапана неколико година касније). Све док је X против Русије, Запад подржава X. То је примитивно и глупо.

Режим украјинских нациста у Кијеву је схватио да му је остала само једна “роба“ коју може да прода Западу: жестога русофобија. А пошто су очајни, они чине очајне и, искрено, комичне напоре. Погледајте им само нови симбол војног обавештајног сервиса…

Чини се да никада нисмо видели боље илустрован комплекс инфериорности Украјинаца. Латинска реченица “Сапиенс Доминабитур Астра“ (“мудраци ће владати звездама“) је леп детаљ јер комбинује не-ћирилично писмо (латиницу), позивање на европску астрологију у средњем веку и типично за Украјинце (комичну) мегаломанију. Још један доказ, ако вам треба, да је Украјина “против Русије.“

Да не буде забуне, не постоји страх од Запада у Русији. Већина Руса верује да су руске оружане снаге више него довољне да држе Запад под контролом. И сасвим су у праву. Али постоји да акутна свест оних који нису у руској војсци, да ће Русију третирати као Ирак.

У међувремену, руски медији радосно хране руску јавност сваким делићем русофобичне пропаганде произведене на Западу. Будуће генерације ће вероватно проучавати овај период и питати се о апсолутно запањујућој глупости западне пропагандне машинерије која је изгледа потпуно несвесна утицаја своје пропаганде на нуклеарну суперсилу.

 

Извор: Wебтрибуне.рс