Русија

ВОЈНИ АВИОН СЕ СРУШИО НА ЗГРАДУ У РУСИЈИ: Драматични снимци експлозије, буктиња захватила 2.000 КВАДРАТА

Војни авион се срушио на стамбену зграду изазвавши огромну експлозију и ватрену лопту.

Авион је улетео у стамбени блок у Јејску, одмаралишту на обали Азовског мора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према првим наводима локалне службе за ванредне ситуације у питању је вишенаменски борбени авион Су-34, јавила је руска новинска агенција Интерфакс.

О несрећи се огласило и руско министарство одбране.

– 17. октобра 2022. године, приликом тренажног лета са војног аеродрома Јужног војног округа, срушио се авион Су-34. Авион се срушио у граду Јејск. Према извештају катапултираних пилота, узрок пада авиона било је паљење једног од мотора при полетању. На месту пада Су-34 у дворишту једног од стамбених насеља запалило се гориво авиона. Ватрогасни хеликоптери и возила хитне помоћи су изашли на лице места деветоспратног стамбеног блока – наводи се у саопштењу.

На друштвеним мрежама дели се и слика на којој се наводно види и тренутак када су се пилоти катапултирали.

Према првим информацијама, пламен је захватио најмање 5 спратова, али за сада нема података о жртвама.

Како је саопштено из Главне управе Министарства за ванредне ситуације, након пада авиона избио је пожар на површини од 2.000 квадратних метара.

Кремљ је саопштио да је председник Русије Владимир Путин саслушао извештаје министара и гувернера Кубана и дао инструкције шефу региона, шефовима Министарства за ванредне ситуације и Министарства здравља да одлете у Јејск како би помогли настрадалима.

Извор: Блиц