Србија

ОРУЖАНИ СУКОБ НА СЕВЕРУ СРБИЈЕ, ИМА И ПОВРЕЂЕНИХ!

Група од двадесетак миграната сукобила се синоћ око 19.30 сати недалеко од Мајкиног салаша код Суботице.

Према незваничним сазнањим локалних медија, има и повређених из ватреног оружја, а само захваљујући брзој интервенцији полиције спречене су теже последице. Један део миграната је приведен док је други део пребачен у Прихватни центар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом вечерашњег инцидента у делу Хајдукова према шуми и граничном појасу огласио се начелник Севернобачког округа.

– Иако је мигрантска ситуација у Суботици значајно повољнија, односно у Прихватном центру, центру града и околини готово идеална, у шуми и даље имамо неконтролисаних миграција са подручја североистока и северозапада. То су групе миграната у просеку од пет до 30 особа које у току ноћи пређу велики број километара, пролазећи кроз више места, општина, желећи да илегално пређе државну границу – изјавио је вечерас Бојан Шоралов, начелник Севернобачког округа.

Вечерас се недалеко од Мајкиног салаша сукобила мања група миграната. Том приликом повређено је неколико особа из те групе.

– Затечена су две особе повређене из ватреног оружја за које се сумња да су такви са својом групом прешли више километара. Захваљујући брзој интервенцији суботичке полиције ситуација је стављена под контролу, један број особа је приведен, а остали су пребачени у Прихватни центар у Суботици који има слободне капацитете за пријем. Још нисам задовољан ситуацијом у Суботичкој шуми, односно контроли на улазу и излазу из ње, без обзира на то што је оперативна „Ударна група“ у односу на месец јул 2022. године, када је било неколико стотина миграната у нашој шуми, тај број често сводила на нулу – додаје Шоралов.

Због наведеног Шоралов је изјавио да ће затражити од МУП-а додатне снаге и појачану контролу на том подручју, пре свега због додатног осигурања безбедности грађана, али и очувања животне средине.

 

Извор: Суботица