Србија

ВУЧИЋ: Ово је било ништа, предстоји нам највећа криза до сада

Председник је говорио о ситуацији на КиМ и разарању земље које је уследило након 2000. године.

„Предстоји нам највећа криза у свету коју смо видели од Другог светског рата. Ово је било скоро па ништа, од онога што нам следи. Следи нам велика ескалација. Ја се надам да ће неки људи да разумеју да ескалација никоме није потребна и да ће се трудити да деескалирају ситуацију. У наредних 5/6 месеци следе највећи сукоби до сада. Притисци ће бити неупоредиво снажњији по питању Руске Федерације. Биће снажни притисци око КиМ. У овом тренутку више није сасвим јасно ко побеђује у Украјини. Много је тешко победити Запад и њихово јединство у овом тренутку. Нисте имали Руско јединство на почетку, а сада имате говото јединство унутар руског народа, посебно након најаве о слању немачких тенкова“, додаје Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да немачки канцелар Олаф Шолц није имао другог избора.

„Јасно вам је да идемо у потпуни хаос. Не можемо да прегазимо Путина у наредних неколико месеци. Не смемо да дозволимо да немамо нигде пријатеља и да су нас почистили све до границе са Белорусијом, Наша земља ће бити између чекића и наковња у сваком смислу. Тешко је за нас ко год да победи. Зато сам рекао да припадамо реткима који говоре у миру, али мир не сме више нико да помене“, нагласио је он.

Додао је да морамо да водимо рачуна о финансијском интересу и о деци, а највећи део инвестиција долази са Запада.

„Пустите да терамо овако док можемо. Знаћу кад је тренутак и нећу да кријем ништа од народа, као што нисам крио свој очајни након претходног састанка“, рекао је.

Извор: Б92

Ознаке