Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО: Путин ми није рекао шта ће бити у Украјини, али сам препознао да…

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостујући на ТВ Принк говорио је о изјави Кристијана Вершолца, који је рекао да је од српског председника сазнао да ће почети рат у Украјини.

– Није то нека велика тајна, могли сте да погледате и у вашој архиви моје изјаве од 25. новембра, када сам био у Сочију код председника Путина. Ја сам тада рекао да очекујем да нам се припрема много тога тешког у свету. Не зато што ми је Путин било шта слично рекао, ја њега довољно добро познајем. И ја сам разумео шта ће се десити у Украјини – каже председник, и додаје да је Путин раније увек говорио много о Украјини, а на том састанку није причао ни три минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да није пророк, већ је само слушао и ређао чињенице, и да ће покушати да објасни шта очекује у наредном периоду.

– Мислим да већ у јуну мора да уследи, пошто Украјина неће лако победити у војном смислу, то је готово немогуће, очекујем да ће добити велики замах на европском путу. Мислим да ће бити донете одлуке о хитном почетку преговора и хитном уласку у ЕУ. Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина. Имаћете земље које су веће од Француске по броју становника. Ако додате томе и Румунију, онда тај квинтет или секстет постаје најмоћнији у Европи, а под директним је утицајем Америке – истиче Вучић.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке