Издвајамо Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Руси имају нуклеарну ракету која држи на нишану све главне престонице света!

Вежба руске војске (фото:Јутјуб)

Не престаје паника на Западу паника  због појаве руских модерних ракетних система на њеном најзападнијем плацдарму – енклави калињинградска област.

Тхе Wасхингтон Пост чак је објавио карте које показују домете тих ракетних система.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прва открива да је у домету обалског ракетног система „Бастион“ целу Литванију и Летонију и безмало северна половина Полјске. Плус још – шведска острва Готланд и Еланд. Јер, имају домет од 200 милја и у стању су да својим надзвучним ракетама „Оникс“ униште НАТО-бродове и пре него што уђу у источне воде Балтичког мора.

Тхе Wасхингтон Пост и картом показује да су ракетни зенитни системи у стању да истовремено прате и уништавају неколико ваздушних цилјева у пречнику од 250 милја и да из Калињинградске области држе цео регион око Балтичког мора.

 

Још неутешнија је ситуација са руским крстарећим ракетама „Калибар“ којима су наоружане две модерне руске фрегате које се налазе „испред Калињинграда“.

Оне имају домет већи од 900 милја и „покривају“ више од половине Велике Британије и Италије, безмало половину Француске и целу Македонију и Бугарску.

А могу носити и нуклеарне бојеве главе.

Вашингтонски лист наводи и ракетни систем „Искандер-М“, указујући да је његов домет око 300 милја, али да је толико мобилан да је и само његово откривање сложен задатак. А још је „крајње прецизан“.

Тхе Wасхингтон Пост заклјучује: све је прилично лоше, а може да буде и горе. И наводи да неки амерички војни експерти сматрају да је Москва већ тестирала ракету која ће држати у шаху све главне европске престонице…

 

Извор: Факти.орг