Србија

КАМЕРА ИЗ АУТОБУСА СМРТИ СНИМИЛА НЕСРЕЋУ! Возач изашао из коме, али ЈОШ НИЈЕ СПРЕМАН ЗА ИСПИТИВАЊЕ!

Kамера из аутобуса „Нишекспреса“, који је у петак разнео воз у Доњем Међурову код Ниша, при чему је пет путника погинуло, снимила је цео инцидент, сазнаје Информер од извора из истраге

Снимак са те камере, међутим, полиција још није преузела од „Нишекспреса“, па и даље није познато шта се тачно дешавало са возачем у тренутку кад је кренуо преко пруге, када се десио трагичан удес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Постоји камера у скоро свим аутобусима „Нишекспреса“, која покрива и возача и све путнике у возилу. Снимак из разнетог аутобуса још није завршио у полицији, тако да надлежни још не знају шта се тачно дешавало у тренутку удеса. Kад тај снимак буде преузет, биће расветљене све околности трагедије. – рекао је наш извор.

Иначе, званична истрага стравичне несреће још није ни почела, али према изјавама преживелих путника, возач аутобуса је гледао само у једну страну и није ни видео да му наилази воз са друге стране.

Основни јавни тужилац Саша Ђокић објаснио нам је да истрага не може да почне док се возач не саслуша.

– Возач је био у коми после удеса. Сад више није, али има јако крварење у стомаку, због чега није у стању да се изјасни о несрећи. Kад нам буде доведен у тужилаштво, биће нам достављена и кривична пријава, као и сви докази које је полиција прибавила. Пратимо његов опоравак ради довођења на саслушање, али у овом тренутку неизвесно је када ће то бити – казао је Ђокић.

Подсетимо, трагедија се десила у петак око 7.30, када је воз који се кретао из правца Ниша ка Прокупљу ударио у аутобус у ком су били путници из Новог Села, Чокота и Доњег Међурова. Међу њима је било много средњошколаца који су тог јутра кренули у школу у Прокупље. Од силине ударца аутобус се преполовио. На месту су погинули Богомир Лазић (75), Алекса Димитријевић (15) и Данијела Станковић (48), док су у нишком Kлиничком центру подлегли повредама Наташа Јанковић (42) и Маријана Kоцић (16). Још 27 њих су теже и лакше повређени.

Тешко повређени Марко Лазаревић (16) из Новог Села дошао је свести у нишкој болници. У нешто бољем стању је и његова вршњакиња Л. И. из Чокота, која је задобила тешке повреде мозга.

Маркова мајка Јасмина каже да он има повреду седмог кичменог пршљена.

– Чим се пробудио из коме, одмах је питао за Алексу. Њих двојица су седели у средини аутобуса када га је ударио воз. Мој муж Радослав није хтео да му каже да је мали Алекса мртав, није имао срца да му то саопшти. Сачекаћемо да се опорави, па ћемо му рећи да је остао без друга – прича Маркова мајка Јасмина.

 

Извор: Informer.rs