Издвајамо Регион

СКАНДАЛ У ЈАСЕНОВЦУ: Нападнут камерман ХРТ који је снимао протест антифашиста(ВИДЕО)

ЈАСЕНОВАЦ – Сниматељ ХРТ-а Игор Ахметовић нападнут је данас физички док је снимао протестну поворку антифашиста у центру Јасеновца, па је морала да интервенише и полиција, пренели су хрватски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

NAPADNUTA TV EKIPAVideonovinar HRT-a Igor Ahmetović napadnut je tijekom snimanja prosvjeda antifašista u središtu Jasenovca.Antifašisti Zagreba okupili su kako bi osudili toleriranje isticanja simbola ustaškog režima.Nakon napada intervenirala je policija. Više u emisiji u 17 i 20.

Posted by Hrvatska uživo on Tuesday, January 31, 2017

Антифашисти Загреба окупили су данас у центру Јасеновца на протесту осуде истицања симбола усташког режима.

На спомен плочи коју је поставио ХОС, наиме, уклесан је усташки поздра „За дом спремни“, који није уклоњен упркос многим апелима јавности.

Сниматељ Ахметових је нападнут у тренутку када је, како се наводи, снимао мушкарца који је вербално нападао антифашисте. После напада интервенисала је и полиција, јавио је портал Хрватска уживо, пренео Индеx.хр.

Мушкарац, који је носио јакну на којој је писало „Комунални сервис Јасеновац“, физички је насртао на сниматеље, вичући на њих. Иако су људи покушавали да га задрже, док му је сниматељ говорио да се налази на јавној површини на којој је снимање дозвоље, неименовани мушкарац није одустајао.Викао им је: „Куд си ти дошо? Што ниси дошо кад је Јасеновац горео па снимо?“

Кад су људи који су га покушавали задржати, упозорили како долази полиција, одговорио им је: „Нек иде! Боли ме и за њих, то је наша, хрватска полиција!“ Упирући прстом и претећи, поручио је сниматељу: „Хало, нећеш отић с том камером!“ И када је пристигла полиција он је неидентификовани мушкарац је наставио да виче називајући сниматеља мајмуном.

Извор:Танјуг