Србија

ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ БРУТАЛНО ШЕФА БИА, СПОМЕНУЛА И ВУЧИЋА: Гашићу, ти си кер и џукела

Фото: Јутјуб

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка у МУП, жестоко је напала директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића.

Она је прексиноћ у једном познатом београдском ресторану на Сави наглас износила увреде на рачун првог човека тајне службе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Седели смо близу ње, да ли је мало више попила или шта, али је Гашића жестоко вређала. Није јој се свидело то што је он један од кандидата за првог човека МУП. Причала је како је он кер, џукела, превише лојалан Вучићу… Њен разговор су чули скоро сви, галамила је док је причала – открива наш извор који је био присутан у том ресторану.

Трагом ове информације, Српски телеграф је од других извора покушао да сазна шта је повод оваквих напада на шефа БИА.

– Она је доста људи поставила у МУП. Они су скоро на свим кључним позицијама. Резултати тих начелника нису добри, благо речено, не раде свој посао, да не говоримо о неким другим стварима о којима засад не желим да причам. Бата је неко ко је средио БИА и сви га хвале. Лојалан је Вучићу и није никада био део разних лобија и комбинација. Знају, да кад он дође, за нераднике и оне који су учествовали у неким сумњивим пословима неће бити места – објашњава наш доброобавештени саговорник из МУП и додаје да је један од таквих кадрова био и доскорашњи начелник полиције у НС који је смењен након низа пропуста у случају Ивана Контића, који је зверски претукао човека.

СУПРОТАН ТАБОР

Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић каже да није неуобичајено да се бивши кадрови МУП, кад оду из службе, ставе на супротну страну.

– Неки су чак нудили услуге опозицији, попут бившег директора БИА Саше Вукадиновића, који је био шеф обезбеђења Бојана Пајтића. А у случају Дијане Хркаловић нарочито је проблематично да неко ко је на волшебан начин уопште дошао на високу функцију, уличарским речником, вређа директора БИА. И то по одласку с функције. Срамота – каже за Српски телеграф Спасић.

Хркаловићева је, како додаје, безбедносно безначајна:

– Бес потиче и отуда што су многи које је она поставила смењени. Није ваљда очекивала да она буде министар полиције или директорка БИА. Посреди је и тешки комплекс и јефтина професионална сујета. Потврђује се опет да је добро што је отишла из МУП.

ТЕШКЕ ФРУСТРАЦИЈЕ

Адвокат Светозар Вујачић за Српски телеграф каже да је реч о неприхватљивом понашању.

– Ако је тако било, онда је то одраз крајњег неваспитања и није у реду да се тако понаша факултетски образована особа, за чије фрустрације господин Гашић није уопште крив. Не видим разлог што би га напала, реч је о једном одмереном породичном човеку, са красном породицом и синовима – истиче Вујачић.

Додаје да Гашић тренутно има положај који би она могла само да сања.

– Вероватно би тај посао оберучке прихватила када би јој неко понудио. Њено време, што се тиче функција, давно је прошло. Против сам таквих поступака било кога, а нарочито ње, као бивше функционерке МУП, јер то не служи на част ни њој ни МУП, који су је ставили на функцију. То је неприхватљиво понашање, ни јавно место више не допушта изазивање нереда, галамљење, вређање, не можете ви ни у кафани неког да вређате ни да се дерете – рекао је Вујачић.

Братислав Гашић јуче није одговорио на поруке Српског телеграфа, док смо са Дијаном Хркаловић покушали да ступимо у контакт, али безуспешно.

Извор: Српски телеграф