Издвајамо Регион

ПОЛИЦАЈАЦ СЕ НАПИО, ХВАТАО СТЈУАРДЕСУ ЗА ЗАДЊИЦУ, ПА УГРОЗИО ВЕОМА ВАЖАН ЗАДАТАК: Невиђени скандал граничне полиције БиХ

Гранични полицајац БиХ, Елведин Јусић, осрамотио је своју агенцију када је послат у Аустрију како би пратио држављанина БиХ Драгана Гудураша, јер је пијан направио хаос у авиону.

Локални медији преносе нове детаље овог невероватног случаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Јусић је, заједно са колегом, требало да прати Гудураша, који је по потерници ухапшен у Аустрији, због више кривичних дела. Инцидент се догодио 20. марта.

У авион за Беч Јусић је стигао видно пијан. Убрзо је изгубио самоконтролу па је у једном тренутку насрнуо на стјуардесу и почео да је вређа и хвата за задњицу. Ни ту није био крај, јер је полицајац после хтео и да се бије са другим путницима.

Наређена је детаљна истрага и саслушање десетина људи.

Уз тешко нарушавање угледа институције за коју ради, али и државе, Јусић је довео у питање комплетну операцију изручења Драгана Гудураша у Сарајево.

Гудураша је тражио Окружни суд у Приједору због више тешких крађа, а ухапшен је недавно у Мађарској.

Ово је први случај у историји ГПБиХ да је један полицијски службеник починио овако груб прекршај.

Истражује се и одговорност челника Јединице Граничне полиције на

Међународном аеродрому Сарајево Муниба Чорбића и шефа Одсека за међународну сарадњу Емира Тановића.

Како се сазнаје, Јусић је и раније имао проблеме с алкохолом, али је упркос томе, одлуком Чорбића, послат да обави овај задатак.

Није познато како је уопште у авион унео четири пива.

„Два су му одузели, због чега је и направио инцидент“, речено је из Граничне полиције.

Ипак, спорно је и зашто је онда одлучено да се настави екстрадиција, иако је пилот у Бечу одбио да Гудураш уђе у авион без два пратиоца, с обзиром на нарушавање безбедносних процедура.

„Уместо да се све заустави, одлуком челника Јединице с Аеродрома Сарајево, у Беч је послат други полицајац, а Јусић се вратио о свом трошку авионом у Сарајево. За то време, граничар Невенко Мотика остао је сам с Гудурашем, што је био огроман безбедносни ризик“, каже саговорник Аваза.

 

Извор: Курир.рс/Avaz.ba