Русија

УДАРНА ВЕСТ! ПУТИН послао војску на Крим! Нема више шта да се чека!

Украјинска војска испалила неколико ракета близу полуострва, због чега је руска војска у стању борбене готовости и шаље 55.000 војника. Председник Путин је подигао 55.000 војника на границу са Украјином како би заштитио Крим. Он је одлуку донео у тренутку затегнутих односа између Кијева и Москве што представља одговор на провокацију украјинског председника Петра Порошенка.

Војска Украјине је јуче започела дводневне ракетне пробе у јужном делу земље на свега 30 километара од Крима, што је веома разгневило Русију, па је повећала степен борбене готовости.

Војни бродови Црноморске флоте, који су заузели положаје у близини западне обале Крима, помоћу авиона формирају практично непробојан штит од непријатељских ракета. Украјини нека буде јасно да ће Русија оборити све ракете које се нађу у зони летова изнад Симферопоља и Одесе – поручено је из министарства одбране у Москви. Затим је донета одлука о слању копнених снага Руске Федерације.

Међутим, Украјинци су наставили са провокацијама не размишљајући о последицама.

-Ракетни системи су распоређени. Све иде по плану, тестирања теку мирно и глатко, а изводимо их у складу са међународним правом. Нико нема шта да нам замери – рекао је званичник Украјине Владимир Крижановски.

Ипак, Путин поручује да његовој земљи и народу нико не може да прети.

– Русији су потребни пријатељи. Не желимо сукоб ни са ким, али нећемо толерисати покушаје да се нанесе штета нашим националним интересима и суверенитету- навео је Путин у годишњем обраћању Федералној скупштини.

Русија и Украјина су у сукобу још од 2014. године када је Крим референдумом одлучио да се припоји Русији, односно одвоји од Украјине.

 

Извор: Srbija Danas