Издвајамо Србија

БОЖЈА ЗАПОВЕСТ – НЕ УКРАДИ! ШИПТАРИ ОТЕЛИ СРБИЈИ ЧАК 7,7 ТОНА ЗЛАТА: Тачи добио милионе евра да странцима да руду!

Косовски Албанци буквално су отели Србији невероватних 7,7 тона злата тако што су канадској фирми „Аврупа минералс“ дали лиценцу за ископавање рудника у покрајини!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњаци процењују да резерве овог племенитог метала на Косову вреде најмање 30 милиона евра!

Како је саопштила фирма „Аврупа минералс“, која је већ почела ископавања на 15 километара југоисточно од Приштине, главни циљ пројекта јесте да се ископа најмање 250.000 унци злата, односно 7,7 тона.

Премијер Вучић и преговарачки тим учиниће све да сачувају наше интересе на КиМ, као и рудно богатство

– У првој фази треба извршити бушење 17 рупа величине 5.700 метара. Под претпоставком континуираног успеха, циљ програма је да се ископа најмање 250.000 унци злата – наводе Канађани, а пишу приштински медији.

Иако није објављено колико је лиценца плаћена, упућени тврде да су такозване власти у Приштини добиле неколико десетина милиона евра за овај пројекат, од чега је највећи део завршио у приватним џеповима Хашима Тачија и људи у његовом најближем окружењу!

Потпредседница Владе Зорана Михајловић, коментаришући ове наводе, каже за Информер да је ово још један доказ да се о теми природних богатстава покрајине мора разговарати у Бриселу.

Злато које страна компанија вади вредно је више од 300 милиона долара. Колико је Влади стало до овог питања говори чињеница да смо недавно упутили јасан захтев земљама ЕУ да се што пре настави дијалог Београда и Приштине. Влада није дозволила отимање „Трепче“ и премијер Вучић и преговарачки тим учиниће све да сачувају наше интересе на Косову и очувају рудно богатство – поручује Михајловићева.

 

Извор: Информер