Издвајамо Србија

ЕМИР СЕ ПЕРЕ НАКОН СКАНДАЛА У АУДИЦИЈИ: Монолог о Сребреници је део представе и сви су ми аплаудирали (ВИДЕО)

Култна сарајевска хумористичка представа „Аудиција“ одиграна је синоћ на сцени Сава центра после 30 година, што је, према неким медијима, изазвало контроверзе, док глумац Емир Хаџихафисбеговић каже да је на сцени изговарао текст представе, као што је то случај у било ком другом граду.

Део београдских медија описао је синоћње извођење „Аудиције“ у Београду као скандал, јер је, како наводе, Хаџихафисбеговић искористо боравак на сцени Сава центра за „политички говор у којем изговара речи из свог манифеста ‘Босна, моја једина домовина’, који говори на свим политичким скуповима и почастима армије БиХ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Популарни глумац напомиње да је у транформацији на сцени навукао кожну јакну и капу, окренуо се према публици и наставио са представом, као што је то случај на сцени у било ком граду где је играна „Аудиција“.

„Добио сам френетичан аплауз након што сам изговорио монолог који је део представе. Говорио сам о богатству и предностима мултикултуралног заједничког живота у Босни и Херцеговини. Људи су тада аплаудирали и ниједног момента нисам приметио да било ко негодује из публике“ казао је Хаџихафисбеговић.

Део београдских медија пренео је да су неки гледаоци били огорчени и да су се осећали преварено, јер су дошли да гледају скечеве, а не да слушају, како су навели, увредљив политчки манифест.

Бојан Милићевић из агенције Мусиц Стар, која је организовала поновно извођење представе „Аудиција“у Београду, наглашава да нико није тражио повраћај новца за купљене карте.

„Људи у сали су неколико пута враћали глумце представе на бис. Поздравили су их аплаузом и тако се све завршило. Немам појма о каквом негодовању публике су медији извештавали. Вечерас играмо представу у новосадском Спенсу и верујем да ће се публика исто забавити, као и вечерас у Београду“ казао је Милићевић.

Фото: Јутјуб

„Аудиција“ је култна представа настала у децембру 1984. године као део наставног процеса на Академији сценских уметности у Сарајеву, први пут изведена на Отвореној сцени „Обала“, где је после изведена 150 пута.
Тадашњ студенти Адмир Гламочак, Емир Хаџихафизбеговић, Сенад Башић, Јасмин Гељо, Саша Петровић, Жељко Кецојевић, Младен Нелевић, Харис Бурина, Бранко Ђурић и Жељко Нинчић, постали су у међувремену познати широм бивше Југославије.
 

Извор: Курир.рс / Тањуг