Издвајамо Свет

БЕРНИ ЕКЛСТОН ШОКИРАО ЗАПАД: Бивши дректор Ф1 поновио да би ЕВРОПОМ ТРЕБАЛО ДА ВЛАДА ПУТИН!

Фото: Јутјуб

Бивши извршни директор шампионата „Формула 1“, Берни Еклстон који поред спорта има и друга различита интересовања као што је политика, изјавио је да је руски председник Владимир Путин човек који га је највише импресионира

Фото: Јутјуб

Еклстон сматра и да би Путин требало да влада Европом, јер, како каже, испуњава своја обећања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Искрено говорећи, мислим да је човек који ме је највише импресионирао и који би требало да влада Европом – господин Путин, јер ако он обећа да ће нешто урадити, он то и уради… Он је првокласна особа – рекао је Еклстон у интервјуу за „Фајненшел тајмс“.

Упитан да ли то значи да одобрава „склоност ка ауторитарности“, „недостатак толеранције према политичким противницима“ и „хомофобичну политику“ руског председника и његове владе он је рекао да то није ништа лоше.

– Када сам ја ишао у школу, ако урадиш нешто погрешно, наставници би говорили: иди и узми књигу казни и штап. Иди код директора и да добијеш пар ћушки или нешто слично. Управо тиме се он (Путин) и бави – рекао је Еклстон, преноси Спутњик.

Како се наводи, Еклстон у последње време „шокира“ британски естаблишмент – гласао је за излазак земље из Европске уније, лепо говори о раду америчког председника Доналда Трампа за кога је рекао да је „много учинио за свет“.
Пре две године у интервјују за сајт Ф1, Берни Еклстон је на сличан начин исказао дивљење према пресдседнику Русије. И тада је поручио да би Владимир Путин требало да влада Европом.

 

 

Извор: Тањуг