Србија

Пар из Пожаревца ОСУДИО СВОЈУ БЕБУ НА СМРТ! Забранили да дете прими крв иако је морало НА ОПЕРАЦИЈУ!

Супружници из Пожаревца, који су Јеховини сведоци, успротивили су се да њихова беба прими туђу крв, иако су им лекари рекли да хитно мора на операцију и да је трансфузија неопходна

После потписивања изјаве да одбијају трансфузију крви, Центар за социјални рад у Пожаревцу им је привремено одузео старатељство и дао сагласност Дечјој клиници у Тиршовој да обави хитну операцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, драма се одиграла 13. новембра у Дечјој клиници у Тиршовој у Београду када су родитељи одбили да њихово дете у току операције прими туђу крв.

– Докторка је обавестила полицијску станицу Савски венац да се на одељењу интензивне неге налази беба стара три дана, којој је потребна хитна хируршка интервенција и да је неопходно да у току операције прими крв. Проблем је настао када су отац и мајка одбили да потпишу сагласност, наводећи да су припадници верске групе Јеховини сведоци – наводи наш извор и додаје да је због тога морала да интервенише полиција.

– Отац Д. Г. (35) из Пожаревца позван је у полицијиску станицу Савски венац. Међутим, он је хладнокрвно рекао да ни по коју цену неће потписати сагласност да се његовом детету да туђа крв. Полиција је разговарала и са мајком А. Г., која се такође изјаснила да се противи да њено дете добије крв. Обавештен је Центар за социјални рад у Пожаревцу и тражено је да предузме хитне мере, јер је дете било животно угрожено. После консултација, стручњаци Центра за социјални рад у Пожаревцу рекли су да ће дати сагласност за трансфузију крви оног тренутка када лекари саопште да је дете животно угрожено због грубог занемаривања – препричава саговорник драму.

– Сутрадан је правна служба Дечје клинике у Тиршовој званично послала извештај Центру за социјални рад у Пожаревцу и навела да су отац и мајка припадници Јеховиних сведока и да се противе да њихово дете прими туђу крв! Њима је на основу тога привремено укинуто старатељство и дата је сагласност да болница настави лечење бебе – каже извор.

Извор: alo.rs/informer.rs