Спорт

ОДЛУЧИО САМ ДА НАПУСТИМ ТЕНИС: Порука Јанка Типсаревића пуна емоција, опрашта се: „У годинама које следе…“

„Било је ово сјајних 16 година“. Тим речима Јанко Типсаревић је најавио крај каријере.

Он је истакао да ће његов последњи наступ бити – за Србију. На овогодишњем Дејвис купу у Мадриду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Било је ово сјајних 16 година. После много испитивања душе и размишјања шта ми је важно у овој фази живота, шта ме чини срећним, одлучио сам да напустим професионални тенис. Нећу вам писати срцепарајући говор (још увек) због ког ћете плакати (смех) јер још има тениса у мени. Ако не рачунам УС Опен следеће седмице и неколико АТП турнира, моје последње такмичење ће бити Дејвис куп у Мадриду. У годинама које следе пажњу ћу усмерити на породицу, нашу Тениску академију и међународно тренерско искуство неколико седмица годишње. Хвала вам свима за сву подршку“.

Тим речима је велики Јанко завршио своју интернет објаву којом је најавио крај каријере.

А завршиће је у мајици са грбом Србије, за коју је играо кад год је и колико год је могао.

Играо је у чак 35 различитих мегдана наше репрезентације у престижном такмичењу. У њима је наступио на 49 сингл мечева, остваривши 34 победе, док је у дублу учинак био 7/3.

Рођен је 22. јуна 1984. у Београду. Од тада до сада био је најбољи јуниор света, освојио је једном Дејвис куп, а у четири наврата АТП титуле, а и поред три операције, две на левом стопалу, једну на тетиви, враћао се увек тенису. И увек се пробијао ка врху. Најближи му је био 2012, када је заузео осмо место на АТП листи. Досад је у професионалној каријери остварио 286 победа и 254 пораза, а нарочито је био импресиван када изгуби први сет, јер је чак у 51 таквој ситуацији својом борбеношћу успео да избори тријумф.

Као борац и приводи крају каријеру, али и без обзира на учинак у новом формату Дејвис купа, сигурно је да сваки љубитељ тениса у Србији може већ сада да каже: „Јанко, хвала за све“.

 

Извор: Блиц.рс