Србија

ЖЕНА КОЈА ЈЕ НОКАУТИРАЛА КОМУНАЛНУ МИЛИЦАЈКУ, МОЖЕ ДА БУДЕ И ОСЛОБОЂЕНА: Ево како…

Фото: Твитер принтскрин

Продавачица Садија Д. (37) осумњичена је за напад на службено лице у вршењу службене дужности. Међутим, још се не зна да ли ће и на који начин бити санкционисана.

Комунална милицајка Алиса М. коју је након краће расправе и отимања кофера нокаутирала Садија Д. (37), испитана је у Другом основном тужилаштву у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наредних дана Друго тужилаштво донеће одлуку хоће ли и на који начин санкционисати осумњичену Садију Д. Према информацијама које поседујемо, њој се кривичном пријавом коју је против ње поднела београдска полиција ставља на терет дело „напад на службено лице у вршењу службене дужности“.

За ово дело, измењеним Кривичним закоником, предвиђена је казна од две до 12 година затвора, мада с обзиром да су комуналној милицајки, како су нам рекли у Ургентном центру, утврђене лакше телесне повреде, прети јој казна од две до осам година.

Међутим, у члану 323 Кривичног законика стоји и ставка да „учинилац овог дела који је био изазван незаконитим или грубим поступањем службеног лица може се ослободити од казне“.

Подсетимо, Садија Д. (37), која је рекла и да јој не смета надимак „Тајсонка“, нашла се у центру пажње јавности након што је после краће расправе и отимања кофера у ком је била роба коју је продавала ван тезги, нокаутирала комуналну милицајку Алису М. поред пијаце на Видиковцу. Комунална милицајка је завршила у болници, а продавачица је ухапшена због напада на службено лице. После два дана проведена у притвору и после саслушања код тужиоца она је за наш лист казала „да није крива и да је комунална милицајка прва насрнула на њу“.

– Чим сам видела милицију, кренула сам да купим ствари, међутим милицајка је мене јурила. Са мном је био син од 16 година, а он је болестан и не сме да доживи стрес. Пре годину и по дана пао је са трећег спрата, имало је прелом лобање и нагњечење мозга, четири дана је био у коми, остао је жив захваљујући докторима и богу, и он не сме да се нервира. Нисам желела проблем, хтела сам да се померим, али ето, десило се. Комунални милицајци су нас вређали, а она ме је ударила пред болесним сином. Морала сам да се одбраним, јурила ме је, чупала, шутирала, вукла, све је то дете гледало. Пао ми је мрак на очи! Лупила сам је, нисам могла више да трпим. Уплашила сам се и побегла у ћошак и ту сам изгубила свест. Кад сам дошла себи, видела сам лисице на рукама – испричала је Садија.

Извор: Блиц