Издвајамо Србија

Данас је последњи рок да измирите ову обавезу: Чека вас новчана казна ако то не учините

Грађани, предузетници и правна лица прву рату пореза на имовину плаћају аконтационо и уколико је не плате на време плаћаће законом прописану камату

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас истиче последњи рок за плаћање прве рате пореза на имовину која се плаћа у висини последње, четврте рате пореза из 2016.

Грађани, предузетници и правна лица прву рату пореза на имовину плаћају аконтационо и уколико је не плате на време плаћаће законом прописану камату.

Уколико новим решењем, које треба да стигне у мају, порез који треба да се плати буде већи, па самим тим и рата буде већа него што је плаћена, та разлика мора да се плати у року од 15 дана од достављања решења.

Порез на имовину за 2017. годину је према одлуци Скупштине града Београда увећан за максимално два одсто у односу на порез у 2016.

Према Закону о порезима на имовину, порез на имовину се плаћа тромесечно, у року од 45 дана од почетка тромесечја.

За све потребне информације око плаћања пореза, обвезници се могу обратити надлежним општинским одељењима Секретаријата за јавне приходе.

Председник градског парламента Никола Никодијевић изјавио је раније да се у 2017. очекује исти приход од пореза као и прошлој години, а то је 15,5 милијарди динара.

Извор:Телеграф.рс/Тањуг