Издвајамо Србија

АРКАН ГА СПАСАО СТРЕЉАЊА: Ево како је Легија почео да кроји судбину београдског подземља!

Бивши командандт ЈСО био је опчињен ликом и делом команданта Српске добровољачке гарде, па га је неретко опонашао и преузео његове манире

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милорад Улемек Легија, бивши командант ЈСО који је осуђен чак четири пута на по 40 година робије због најтежих кривичних дела, велики део манира и животне школе покупио је од кума и ратног друга Жељка Ражнатовића Аркана. Убијени вођа Српске добровољачке гарде (СДГ) био је идол младог Легије, који се 1992. прикључио Аркановој паравојној формацији, која је ратовала на просторима бивше СФРЈ, пише Српски Телеграф.

Улемек је пре Арканових “Тигрова” провео осам година у Легији странаца, а баш као и Аркан, и он је постао легенда према чијим је делима исписивана историја београдског подземља.

Док је млади Легија био у Француској, у Хрватској је почео да бесни рат. Дошао је да се бори за своју земљу и упознао Аркана.

– Легија је ратовао у Зворнику, где је Алија изетбеговић имао јако упориште муџахедина.Хтели су да сруше брану хидроцентрале, а у тој акцији заробили су легију и нколико негових сабораца. Повели су их на стрељање, али је Улемек некако успео да побегне. Сакрио се и примирио, а онда су се јавили Арканови добровољци. Одвели су га код Аркана, који се одушевио Легијом и одмах су се договорили да Милорад обучава “Тигрове” – испричала је раније Наталија, Легијина мајка.

Био је дисциплинован и озбиљан ратник.Непослушне саборце кажњавао је тако што их је терао да километре пешаче са ранцем на леђима, у којем је била “дисциплина”. Улемек је изнад свега био опчињен Арканом.

– Колико је био одан команданту, говори чињеница да је за само пола сата нашао особе које су Аркану тражили 30.000 марака за цистерну нафте коју су му украли.

Легија је био оперативни командант “Тигрова” и ратовао је на најбурнијим ратиштима. Били су блиски, па је временом Легија упознао и Цецу, са којом је наставио дружење.

После потписивања Дејтонског споразума, Легија прелази у ЈСО. Након што је Аркан убијен 2000, Улемек почиње да се дружи са Земунцима, али и припадницима сурчинског кланa.

Извор:Телеграф.рс