Издвајамо Србија

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ У ПАРОВИМА РАСПЛАКАЛА СРБИЈУ: Од најбогатијих људи постали смо најсиромашнији кад су сина нашли..

У синоћној потресној епизоди „Исповести“ у ријалитију „Парови“, гледаоци су чули тужну причу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јелица и Предраг Стојановић су испричали како су од најбогатијих људи у секунди постали најсиромашнији.

Њихов губитак већи је од сваког капитала на овом свету, њихов син Марко је у 26 години, како они кажу – нестао!

Кобне ноћи био је на журци, новогодишњој, а према речима његових другова, кући је дошао, ујутру, око пет.

Њега су пронашли мртвог у соби, након што га је друг довезао после прославе. Тај исти друг је, како кажу родитељи, у полицији давао три различите изјаве за ту ноћ.

Полиција није успела да разјасни његову смрт, било је много пропуста у истрази.

– Нико од његових другова данас не контактира са нама, нити одлази на његов гроб. Да ли су се они нечега уплашили, ми то не знамо. Али чим не долазе ми знамо да нешто крију и надамо се да ће неко да проговори.

– Ја стојим иза тога да је моје дете отровано, да је нешто сипано у пиће! Моје дете није узимало никакве дроге, нити било шта слично. Нису били ни алкохоличари – рекао је отац.

– Његов друг је рекао да је он сваки дан пио по две литре вина, ми у то не верујемо и не знамо зашто је то рекао, било је разних прича. Али ми знамо наше дете, није могло тек тако да нестане.

Нико не зна шта се ту ноћ у дискотеци догодило, видео надзор није скинут. Марко се ту ноћ жалио другарима да није добро, али шта је био разлог нико не зна. Смрт њиховог сина остала је неразјашњена. Када су мислили да су корак до истине све се преокренуло.

– Инспектор полиције је тражио да се нађемо ван наше куће јер је говорио да зна шта се десило са нашим сином. Рекао је да може да разјасни смрт нашег сина, али да то кошта. После тога нам се никада није јавио, нити одговорио на наше позиве.

– Ја сам њему поверовала, јер је он познавао нашег Марка и неколико пута је спомињао да је био са њим у кафићу. Рекао је да није имао храбрости да на дан сахране уђе и да изјави саучешће. Хтео је да нам помогне, али онда се никада више није појавио код нас – неутешна је мајка.

– Никада после тога нисмо контактирали. Били смо спремни све да продамо само да дођемо до истине. Нажалост то се никада није догодило. И дан данас размишљамо шта је било са нашим Марком.

Јелица и Предраг жалили су се јер није извршен увиђај. Чак су и добили одговор да је било пропуста у истрази и да ће због тога бити санкција и да ће отпустити оне који нису обављали свој посао. На крају су их обавестили да је тај случај застарео.

– Хтели смо да ангажујемо адвоката, тражили смо и доброг форензичара да би сазнали шта је требало тај дан да се уради, тада су написане и кривичне пријаве, чак и према другу који је ту ноћ довео Марка, јер је давао три различите изјаве, па и према осталима који после тога нису обавили свој посао – рекао је отац и додао:

– На крају су проценили штету и хтели да нам исплате одштету за мог сина, па зар је могуће да то раде, процењују колико моје дете вреди?

Предраг је напоменуо да су добијали претње као и да им је од непознатог лица запаљена пшеница. Тада је цела екипа је дошла, а када је њихов син преминуо, само два полицајца. Да ли је пшеница вреднија од људског живота? Питају се несрећни родитељи.

После Маркове смрти, њихова кућа се буквално испразнила. Од срећне породице, Јелица је постала тужна жена, а Предраг се повукао у себе, време проводи у тишини и цркви. С обзиром да су били имућни, они су за свог сина саградили цркву у којој највише времена проводе.

 

Извор: srbijadanas.com