Србија

ВУЧИЋ: Реалност око Косова није онаква каква нам се допада, али није изгубљено!

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да „хоће Србима да каже да реалност око Косова није онаква каква нам се допада, али да је изгубљено, не би се оволико борио за њега“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Морамо да погледамо себе у очи и да кажемо шта је реално и шта можемо. Мене интересује да учиним оно што је добро за наш народ. Унутрашњи дијалог о Косову већ увелико траје и веома сам задовољан тиме. Мислим да ће влада да преузме тај логистички део, да скупи све које треба, да се разговара са њима. Мислим на професоре, странке, црква, невладин сектор, скупштина…важно је да покушамо да решимо односе Срба и Албанаца једном заувек. Нисам сигуран да ћемо имати снаге за то, али морамо покушати – рекао је он и додао да Косово неће ући у УН, осим ако Србија не буде задовољна нечим, а „ми не можемо да будемо задовољни тражењем признања Косова“.

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ У СЛУЧАЈУ МАРЈАНОВИЋ! Ненад Шипка тврди: ИМАМ СВЕДОКЕ ДА ЈЕЛЕНА НИЈЕ УБИЈЕНА НА НАСИПУ!

– Ништа не бих додао, ни одузео када је у питању оно што сам говорио у УН. Неће Косово у УН, осим ако ми не будемо нечим задовољни, а ми не можемо да будемо задовољни ако хоће да признамо Косово – рекао је Вучић.

ТРАМП ОДЛУЧИО ДА РАТУЈЕ: Спремни смо за војну опцију, ако кренемо биће то КАТАСТРОФА ЗА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ!

– Највећи проблем је са прогнаницима, не дозвољавају им да се врате тамо, као што је био са Митровићем. Раније је било десетине мртвих, сада их нема. Нисмо ни тим задовољни, али учињен је помак. Није све много горе него пре. Није добро, много мора да се ради, али је стање стабилизовано, не губимо рапидно становништво, имамо већи наталитет – рекао је Вучић у емисији „Упитник“ на РТС.

 

Извор: Espreso.rs / Blic.rs