Издвајамо Регион

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Српкиње побију више деце него Хитлер и Тито

Митрополит Амфилохије (фото:ЈуТЈуб)

Митрополит црногорско приморски Амфилохије поново је скренуо пажњу јавности, оптуживши овог пута Српкиње да су постале мајке чедоморке.

“Оне у својим утробама побију за једну годину више деце него што су побили Мусолини и Хитлер и Броз и ови који су овде на Косову и Метохији. А хоћете да као народ имамо благослов Божји”, рекао је митрополит приликом служења литургије у у Пећкој Патријаршији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећамо, Основно државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет у случају кривичне пријаве Црногорског покрета против Амфилохија због говора мржње, односно повреде угледа народа и изазивања мржње.

У пријави је наведено да је Радовић изјавама на литургијама у Црмници и Цетињском манастиру, 17, 19. и 21. септембра починио кривично дело, јер је повезујући Црногорце с примерцима домаћих животиња (волови) које су синоним за малоумност и менталну заосталост, намерно нарушио углед националног имена Црногорац, тако да помен црногорскога имена поприма изругујући облик, компромитујући целу једну нацију у земљи и вани.

Радовић је, како су навели, истовремено Црногорце католичке и исламске вероисповести и атеисте, као припаднике црногорскога народа, изложио порузи и увредама, зато што као муслимани и атеисти нису крштени нити миропомазани, односно као католици и православци нису крштени и миропомазани у Београдској патријаршији.

Јавност је последњих година најчешће остајала нема на испаде Радовића, иако он сваки јавни иступ корисити да кроз говор мржње, увреде и клевете карактерише, пре свих, црногорску нацију, али не преза ни од вређања и говора мржње уперених протв мањинских народа у Црној Гори, преноси ЦДМ.

 

Извор: CDM