Србија

ВУЧИЋ О НАПАДУ НА ТУРСКИ ТОК: Остали бисмо без струје шест месеци, тражићу од полиције да се дижу ХЕЛИКОПТЕРИ

Председник Србије Александар Вучић каже да би наша земља остала и без струје и без гаса када би био уништен гасовод Турски ток и најавио да ће тражити од БИА и полиције да заштите гасовод у Србији од могућих диверзија.

„Нико у медијима није приметио, а пише да је председник Путин данас рекао да је неко покушао да уништи Турски ток и да спречи даљи доток гаса. Да се то догодило не знам шта би радили, то би значило да не бисмо имали струје, јер не би радиле гасне електране, ТЕТО Нови Сад, Зрењанин и ТЕТО Панчево. То би значило да нема гаса, ничег нема без обзира на наше резерве које су највеће у историји“, рекао је Вучић новинарима после разговора са председником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је указао да би то значило да би без струје и гаса остали шест месеци.

Како је подсетио, само Београд троши три милиона кубних метара гаса, а на дневном нивоу долази шест милиона кубних метара, што је редовна транша.

Вучић је рекао да ће тражити додатне информације од руске стране о покушају да се уништи Турски ток и да ће тражити да се наш гасовод додатно заштити целом дужином.

„Разговарао сам са БИА, разговараћу и са полицијом да се дижу хеликоптери и заштити од потенцијалних диверзија. Ово се плашим дешавало у Црном мору, а не код нас, али оно што можемо ми ћемо да урадимо“, рекао је Вучић уз поруку да нам следи као што је и најављивао велика борба.

Извор: Курир.рс/Новости