Србија

ХЛАДНО ЈУТРО! Ево где је најнижа температура , очекују нас и ПАДАВИНЕ

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, на истоку понегде се очекује слаба киша у нижим пределима и снег на планинама, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана променљива облачност и суво, а само у Тимочкој Крајини са слабом кишом повремено. Ветар слаб источних праваца, у поморављу и подунављу умерен југоисточни ветар, у јужном Банату у појачању. Притисак изнад нормале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Минимална температура од -2°c до 2°c, а максимална од 4°c до 7c. Увече суво, а у Тимочкој Крајини киша.

У Београду суво уз променљиву облачност са сунчаним интервалима. Дуваће умерен југоисточни ветар. Притисак изнад нормале. Минимална температура 2°c, а максимална до 7°c. Увече суво.

Ледено јутро

У већем делу Србије, према мерењима РХМЗ, јутро је почело у минусу када је реч о температурама. Најладније је на Копаонику (-5), потом следе Зрењанин, Куршумлија, Златибор, Врањ, Црни врх где је измерено три степена испод нуле. У Нишу је -2, док је у Новом Саду, Кикинди, Сјеници један степен испод нуле.

Овога јутра најтоплије је у Београду, Зајечару, као и Димитровграду и Неготину где је измерено три степена.

Време наредних дана:

У среду облачно са слабом кишом повремено, осим на северу Србије где ће преовлађивати суво време. На планинама ће падати слаб снег. Ветар слаб до умерен источни и југоисточни, у кошавском подручју појачан. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од -1°c до 3°c, а максимална од 4°c до 7°c. Увече суво. У четвртак облачно са слабом кишом повремено. У петак такође облачно, а падавине престају, а престаје и југоисточни ветар у поморављу и подунављу. У суботу и недељу суво уз мањи пораст температуре.

 

Извор: Курир