Издвајамо Србија

ЧЕДА ОДГОВОРИО ДАЧИЋУ: Иди код Путина па њему буди министар!

Европска будућност Србије је угрожена, оценио је данас лидер ЛДП Чедомир Јовановић, који је поручио да Србија не сме да попушта под притисцима из Русије. Министру спољних послова Ивици Дачићу је поручио да може да буде министар код Владимира Путина, али не и да води такву политику у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, рекао је и да би премијер Александар Вучић требало да изабере, не између њега и Даћића, већ између Европе и Русије.

Јовановић је новинарима у парламенту казао да је јасно да се криза у Србији продубила и да су се притисци са којима се земља суочава последица амбиције антиевропске снаге комбинованих са појачаним руским интересом да се друштво заустави у европској трансформацији.

Он је истакао да Србија не сме попуштати под утицајем Русије и оних који Србију желе да зауставе у тој трансформацији. „Оно што смо видели у последњих недељу дана је аларм и на то морамо да реагујемо“, упозорава Јовановић.

Наводећи да је ЛДП 2013. подржао Бриселски споразум и Александра Вучића и Ивицу Дачића у намери да спроводи европску агенду и да су три године након тога „очекивали да говоре нормалним језиком“.

Уместо тога, Дачић Србију враћа у 1999. сматра Јовановић, а последица ће бити иста као тада – Србија напуштена од Европе, Србија у којој грађани пате…

Дачићева и амбиција СПС, националиста је да Србију зауставе на европском путу, оцењује Јовановић и додаје да је то нешто против чега са ЛДП бори и тражи подршку за ту борбу.

– Нека Дачић буде министар спољних послова Путину, па нека води руску политику, али као министар спољних послова Србије не може водити ту политику. Најобичнија је лаж да он такву политику води због тога што брани интересе Србије – поручио је Јовановић.

Јовановић тврди да је Дачић 2013. године потписао независност Косова „с тим што то није рекао“.

Како је рекао, не може се у истом тренутку бити у Бриселу и Москви, додајући да Вучић мора да изабере: „Не између мене и Дачића, већ између Европе и Русије“.

 

Извор: Танјуг