Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ПОВОДОМ СКАНДАЛА У СКУПШТИНИ: Крајње је време да се уведе ред у овој земљи!

БЕОГРАД – Оправдана реакција на бахат однос власти и Брисела према српским посланицима или начин да опозиција предвођења Војиславом Шешељем убере још неки политички поен наносећи штету међународном угледу земље – на то би се могла свести дискусија у јавности пошто су лидери СРС и Двери онемогућили шефа Делегације ЕУ да представи Извештај ЕК у Скупштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из грађанског дела опозиције која се није прикључила протесту, као и од представника власти стижу поруке да је то што је учинио Шешељ недопустиво.Лидер СРС, међутим, тврди да није чуо негативне рекације „ни од кога озбиљног“ и да су се узбуниле само „прозападне структуре које су и увеле праксу понижавања Србије“ још у време кад је он био у Хагу.

„За десет година ако им је веровати представници ЕУ овако долазе на седнице Одбора, председавају тим седницама и подносе Извештаје на енглеском. А сад сам на снимку видео, јер тад нисам био у сали, да је Девенпорт, кад је улазио, кренуо заиста да седне на место председавајућег као да му то припада по неком праву. Крајње је време да се уведе ред у овој земљи“, каже Шешељ.

Он је додао да није непримерно што је пуштао музику Девенпорту јер је то учинио у паузи заседања, а број телефона му је, каже, тражио, да би му послао текст српске песме о Трампу.
Посланик СНС Игор Бечић тврди да је све урађено како процедура налаже и да није било пропуста.

Социолог Владимир Вулетић каже да је лидер СРС искористио ситуацију да направи од свега тога „перформанс и параду“ какви се не видају често откако се вратио у парламент.

Могу да се не слажžу али не и да омаловажžавају парламент

Што се тиче догађаја у Скупштини, на седници Одбора за европске интеграције, као министар задужен за европске интеграције у влади Србије, сматрам да је понашање дела посланика било крајње непримерено и политички некоректно, изјавила је вечерас министарка Јадранка Јоксимовић.

На питање како види дебату о том догађају која је настављена и у медијима и изјаву лидера СРС Војислава Шешеља да није чуо негативну реакцију ни од кога озбиљног, министарка за Тањуг подсећа да су европске интеграције стратешка оријентација Србије а да је овогодишњи Извештај о напретку, који је генерално позитиван, важан за нашу земљу.

„И требало би, стога, да на озбиљан и аргументован начин буде анализиран у највишем законодавном телу Србије“, рекла је министарка Јоксимовић.
„Ако је неко антиевропски оријентисан, што је политички легитиман став, то не значи да је легитимно да се понаша непристојно и да узурпира право и обавезу Народне скупштине да ради свој посао и анализира Извештај“, рекла је министарка.

Што се тиче амбсадора Мајкла Давенпорта, додала је Јоксимовић, он је шеф Мисије ЕУ у Србији, и истакла да верује да исти ти посланици не би волели да се неко тако понаша према амбасадорима Србије онако како су се они понашали према амбасадору који представља ЕУ.

Извор:Агенција,Танјуг