Србија

ДА ЛИ ЈЕ ОВО КРАЈ ЗА ВУЧИЋА? ПРОВАЉЕН ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ!

Бивши шеф дипломатије Вук Јеремић биће кандидат опозиције за председника државе уз подршку тзв. заштитника грађана Саше Јанковића, који хоће да буде премијер… Кампању ради Жика Паук, а Запад и тајкуни плаћају милионе евра!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Према договору постигнутом на конспиративним састанцима у стану Саше Јанковића на Новом Београду, Вук Јеремић ће бити кандидат опозиције на председничким изборима 9. априла следеће године, док ће Јанковић на ванредним парламентарним изборима бити кандидат опозиције за новог премијера!?!

Постигнут је договор и да изборну кампању за Јеремића ради бивши функционер ДС и директор ЈП „Паркинг сервис“, контроверзни Живорад Анђелковић познатији као Жика Паук!

Милиони евра за финансирање кампање доћи ће са Запада, а конкретну помоћ у кешу најавили су и моћни домаћи тајкуни.

Прљави дил

 

Саговорници Информера кажу да је „жути пакт“ за рушење Вучића склопљен током прошле недеље.
– Кључни договор постигли су Јеремић и Јанковић, који су се више пута тајно састајали у Јанковићевом стану. Јеремић ће се кандидовати на председничким изборима, док ће га Јанковић све време кроз свој „заштитнички рад“ подржавати – преноси Информеров саговорник упућен у овај договор. Он додаје да ће целу кампању водити Живорад Анђелковић – Жика Паук, а да ће за финансије и логистику бити задужени западни моћници и српски тајкуни којима је актуелна власт помрсила комбинације:

– Жика Паук ће водити кампању, јер у опозиционим редовима слови за доброг менаџера, док ће Душан Петровић, бивши функционер ДС, бити главни оперативац на терену. Новац није никакав проблем, јер су многи на Западу и у Србији решени да скину СНС и Вучића са власти. Странци и тајкуни у Србији, верујте, неће жалити да одреше кесу како би повратили раније позиције – наводи један наш саговорник.

Вук Јеремић, Саша Јанковић и Живорад Анђелковић јуче нису одговарали на позиве ни поруке Информера. На другој страни, потпредседник СНС Милош Вучевић истиче да је коалиција око Јеремића папазјанија коју ће грађани тешко сварити.

– Кад мало боље погледате, схватићете да су људи око Јеремића, па и он сам, све сами бивши функционери ДС. Поставља се питање што су се уопште разилазили ако се сад уједињују! Вероватно су се лепо слагали док је било пара и док су имали шта да деле, а кад су изгубили власт, нестало је и пара и слоге. Сада су опет неке паре у игри, па је то и прилика да се исти људи опет уједине – наглашава Вучевић, који упозорава на чињеницу да је опозиција већ прогласила победу:

– Да сам на њиховом месту, ипак бих сачекао гласање и видео шта о свему има да каже народ.
Моћан ујединитељ
Аналитичар Бранко Радун каже да је сада сасвим очигледно да је неко веома моћан стао иза Јеремића и успео да уједини оне који су се пре само неколико година разишли као најцрњи непријатељи.

– Вук Јеремић има подршку неких моћника из Америке, а очигледно су уз њега стали и домаћи тајкуни који ће обезбедити новац за кампању… Познато је да Јеремић није баш омиљен у политичким круговима, па остаје да нагађамо како је успео да добије подршку значајног дела опозиције. Вероватно ће у цео пројекат бити уложено много новца и ту многи виде прилику да омасте брк – закључује Радун.

Извор: Информер