Издвајамо Свет

ДОЋЕ РУСИ И НА МАРС: Пентагон дефинитивно одлучио, људи морају да се преселе на другу планету, али зашто, шта се дешава?

Иако идеја о пресељењу са Земље и колонизацији других планета у сунчевом систему, па чак и космосу, може звучати као научна фантастика за многе, истина је да је у последњих неколико година ово била веома спорна тема и многи стручњаци се слажу да како би преживели, људска раса мора да колонизује друге светове у космосу.

У прилог изјавама Стивена Хокинга и Илона Маска, између осталог, Пентагонов стручњак за свемир је рекао да треба колонизујемо друге планете у блиској будућности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи на самиту у Вашингтону, Винстон Бошамп, заменик подсекретара ваздухопловства за свемир, је изјавио да народи на Земљи морају заједно да раде на томе да “преселе људску расу са ове на другу планету.“

Као и многи стручњаци у прошлости, и Бошамп је такође упозорио да човечанство мора пазити на сударе или остатке у орбити који могу изазвати катастрофалне догађаје.

“Морамо бити у стању да радимо у свемиру да унапредимо нашу технологију и да временом преселимо људску расу са ове на другу планету, рекао је Бошамп.

Контра-адмирал Брајан Браун, шеф морнарице свемирског кадра, који је такође учествовао на самиту, је рекао да САД раде на развоју нових норми за будућност.

Браун је рекао: “Скоро као поморски закони које имамо, они су основани током времена сигурним и одговорним понашањем и обрасцима живота. То је нешто на чему инсистирамо у много различитих области, тако да немамо лоших прорачуна у свемиру.“ Како истраживање свемира напредује, господин Бошамп је упозорио да ако нека друга земља нападне америчке сателите у орбити, Пентагон не би аутоматски одговорио.

“Важно је напоменути да ако се нешто догоди у свемиру, наша реакција не би нужно била у свемиру. Ако би неко урадио нешто, ми бисмо одговорили у време и на месту по нашем избору, пре свега због тога што не бисмо очекивали да се нешто деси у свемиру у изолацији. То би био наставак неког сукоба који би се дешавао на земљи.“

Занимљиво, све ово је дошло након што су професор Стивен Хокинг и Илон Маск рекли колико је важно за човечанство да колонизује друге светове.

Не тако давно, Стивен Хокинг је упозорио да човечанство неће преживети још 1.000 година на Земљи, говорећи да морамо да “побегнемо са наше крхке планете.“

Императив је – према речима професора Хокинга – да људска раса колонизује друге светове у космосу.

Интересантно је међутим упозорење независних аналитичара који тврде да НАСА поуздано зна да нам из свемира нешто опасно долази, те да америчка влада неко сазнање крије. Ова тврдња се није појавила сада него пре неколико година. У то време НАСА је негирала све наводе да би ево сада издала саопштење о неминовном пресељењу људи на друге планете.

Шта се уствари прикрива, надамо се да ћемо сазнати на време.

 

Извор: Wебтрибуне.рс