Србија

ВУЛЕТИЋ САСЛУШАН У СБПОК: Прихватио полиграф, а онда му је речено да није подобан за испитивање

Бивши потпредседник ФК „Партизан“ Владимир Вулетић саслушан је у СБПОК на околности познанства с Вељком Беливуком и то због три кривична дела прање новца, отмица и изнуда, а потом је прихватио и полиграфско испитивање.

Вулетићу је позив за салушање у СБПОК уручен у среду у једном угоститељском објекту у Београду, након чега се својим аутомобилом у пратњи адвоката упутио у СБПОК, а потом је прихватио и полиграфско испитивање.

„Био на полиграфу. Полиграфиста, када је информисан од којих све болести хронично болујем, у смислу члана 57. става 5. Закона о полицији, показао ми је излазна врата и рекао да нисам подобан за ту врсту испитивања. А сада, неке кривичне пријаве чекају да буду поднете“, навео је Вулетић.

Подсетимо, он је приведен на разговор у вези са оствареним контактима са Вељком Беливуком, вођом криминалне групе скривене иза навијача Партизана, два дана пошто се у медијима појавио снимак њиховог телефонског разговора који је иницирао Беливук.

Вулетић је раније рекао да ће у среду самостално отићи у Тужилаштво како би дао изјаву, с обзиром на то да је у претходним данима, преко државних и медијских канала оптуживан за сарадњу са Беливуком.

Подсетимо, Вулетић је поднео оставку након што је Фудбалски клуб Партизан доведен у везу са организованом криминалном групом скривеном иза навијача тог клуба.

Како је тада говорио, отишао је јер нико из Партизана није желео да говори јавно о томе и да стане у одбрану клуба, а касније је истакао да је иза те групе, од њеног настанка, стајао генерални секретар Владе Србије Новак Недић.

Вреди напоменути да су после хапшења групе скривене иза навијача Партизана изјаве пред надлежнима дали председник ЈСД и ФК “Партизан” Милорад Вучелић, као и генерални директор клуба Милош Вазура.

Извор: sputniknews