Издвајамо Спорт

КУЗМИЋ УГАСИО СВЕТЛО ФЕНЕРУ: Непобедива Ц.Звезда срушила и вицешампиона Европе! (ВИДЕО)

Кошаркаши Црвене Звезде пружили су још једну феноменалну партију у Евролиги и у препуној дворани Александар Николић победили актуелног вицешампиона Европе Фенербахче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До још једног скалпа против великих противника Звезда је стигла много теже, него у претходним утакмицама против славних тимова, цео меч је протекао у егалу, углавном су црвено-бели имали благу предност, мада су почетком трећег периода направили и осетнију разлику 54:44, коју је Фенер тројкама брзо анулирао.

Кузмић је одиграо најбољу утакмицу од доласка у Ц.Звезду, био је доминантна фигура на терену, нерешива енигма у нападу и сјајан у скоку, на крају је и решио меч рампом Јудоу и славље је могло да почне.

Фенербахче је води 73:69 у завршници, међутим након 2+1 Кузмића и одличне одбране, лопту у одлучујућем моменту узима Чарлс Џенкинс и погађа са дистанце за вођство Звезде 75:73 за делиријум у хали, уследио је напад Фенера, лопта је ишла Јудоа али му је Кузмић лупио блокаду и црвено-бели су извојевали још једну велику победу.

Најзаслужнији за победу српског и АБА шампиона био је Кузмић са 21 поеном 9 ск 2 бл, Џенкинс са 14 поена, Симоновић је убацио 12п а Јовић 8 поена уз 7 асистенција.

Погледајте одлучујући кош популарног Ђенке:

https://youtu.be/NhC4qUaY7Mw

Код гостију су најбољи били Јудо и Датоме са по 16 поена и Богдановић са 12 поена.

Погледајте и завршницу утакмице

https://youtu.be/bjk65XaWT-A

 

Извор: Србија јавља