Русија

СИТУАЦИЈА ЈЕ АЛАРМАНТНА! Кадиров тражи ДРАСТИЧНИЈЕ мере Русије у рату – „Не могу да ћутим!“

Рамзан Кадиров огласио се на Телеграму због изгубљеног Лимана.

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров позвао је данас руску војску да употреби „нуклеарно оружје мале снаге“ у Украјини, где руски војници имају тешкоће у неким деловима те земље. „По мом мишљењу, требало би предузети драстичније мере, као што су проглашење ванредног стања у пограничним областима и употреба нуклеарног оружја мале снаге“, рекао је Кадиров у поруци објављеној на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјински војници ушли су данас у град Лиман, важан железнички чвор у источној Украјини под контролом руских снага. Украјинска војска је раније данас саопштила да је опколила неколико хиљада руских војника у Доњецкој области, коју је у петак припојила Русија. Руска војска је са своје стране саопштила да се повлачи из Лимана, и Кадиров се осврнуо на ту ситуацију у којој се нашла војска.

„Увек сам говорио, нема ништа боље од изречене истине, додуше горке, увредљиве, али истине. Ово је једини начин да се крене напред. Због тога не могу да ћутим о ономе што се догодило у Красном Лиману“, почео је Кадиров.

„Није срамота што су напад на Лапин водили осредњи. И то што га на врху покривају челници у Генералштабу. Да сам по своме, деградирао бих Лапина у чин редова, лишио бих га одликовања и, са митраљезом у рукама, послао бих га на прве редове да крвљу спере своју срамоту. Војни непотизам неће довести ништа добро. У војску је потребно поставити људе чврстог карактера, храбре, принципијелне, који брину за своје борце, који кидају зубе за свог војника, који знају да потчињени не може остати без помоћи и подршке. У војсци нема места непотизму, поготово у тешким временима“, додао је лидер Чеченије.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО