Занимљивости Издвајамо

НАЈТУЖНИЈА НОВОГОДИШЊА ПРИЧА ИКАДА: У пошту је ушао дека Илија, а од његових речи сви су се растужили

– Само сам желео да вам честитам Нову Годину и да вам кажем да ми је много жао што ме нико од вас није назвао да честита нити дошао да ме посети, много вас волим, живи и здрави били – изговорио је старац

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док већина новогодишње и божићне празнике сматра најлепшим периодом године и проводи их у кругу породице и пријатеља, пажњу једног Београђанина привукла је потресна сцена која се јуче одиграла на Аутобуској станици у Београду и коју је описао у свом Фејсбук статусу.

– Мала пошта на главној аутобуској станици у Београду. Три шалтера три говорнице 50 квадрата свеукупно. 2. Јануар 2017. око два поподне. Он има око 75 година. Има прастари мантил, панталоне и још старије ципеле – почиње причу Београђанин.

У статусу овај Београђанин описује незнанца који има неуредну седу косу, бркове, наочаре са дебелим окнима и џемпер који се облачи кад, из неког разлога, нема више грејања у стану.

– Улази у пошту и љубазно пита радницу да ли још увек раде говорнице и да ли може да телефонира. Радница, без трунке емотивног инвестирања му одговара да може. Он улази у говорницу у којој се врата се не могу у потпуности затворити и започиње разговор – пише у статусу.

Додаје како старац прича гласно и да поштом одзвањају речи.

– Добар дан, Илија овде. Само сам желео да вам честитам Нову годину и да вам кажем да ми је много жао што ме нико од вас није назвао да честита нити дошао да ме посети, много вас волим, живи и здрави били. Воли вас деда.

Како даље пише у статусу врата су се отворила и човек излази достојанствен као да се ништа није десило, убеђен да нико није чуо које речи је управо изговорио. Пита радницу колико је дужан, плаћа, љубазно се захваљује, честита празнике и полако одлази.

– Радница и ја гледамо за њим залеђени. Размишљам. Ко га је заборавио? Шта ли им је скривио? Или није? Кога сам ја заборавио? Кога из ових стопа требам позвати да искажем Захвалност, љубав или поштовање – пише у можда најтужнијем новогодишњем статусу.

Можда се после читања овог статуса и ви сетите да имате неког члана породице на кога сте заборавили, или бар, коме не поклањате довољно пажње.

 

Фото: pixabay.com

Извор: Телеграф.рс