Издвајамо Свет

ПОЧЕЛА ОПЕРАЦИЈА УКЛАЊАЊА ТРАМПА, ПУТИН ПОРУЧИО: Ви сте прошлост са којом не желим да имам посла, али посматрам вас

Пише: Драган Милашиновић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У пар чланака у којима сам третирао резултате америчких избора наговестио сам могућност да људи из сенке, стварни креатори концепта униполарног света, предузму акције којима би покушали да спрече мирну предају власти Доналду Трампу.

Била је то аналитичка претпоставка заснована на познавању принципа деловања савременог глобализма, као и полугама моћи које та сатанистичка хидра још увек контролише.

Но, након новог дипломатског удара који је предузео Барак Обама протеривањем 35 руских дипломата и затварањем руских дипломатских представништава у Њујорку и Мериленду, због наводног мешања у америчке изборе, можемо рећи да се више не ради о претпоставци већ да је тим чином, заправо, отпочела конкретна операција која има за циљ спречавање Трампа да мирним путем преузме мандат. Назиру се и правци деловања те операције. Да их сагледамо.

Прво на шта ћемо указати јесте тон којим је Барак Обама образложио „своју“ одлуку да, само двадесетак дана пре напуштања функције, протера толико страних дипломата. „Наредио сам предузимање више акција као одговор на агресивно застрашивање руске владе према америчким званичницима и сајбер операције чија мета су били амерички избори – рекао је амерички председник и додао – ове акције су уследиле након поновљених приватних и јавних упозорења које смо упутили руској влади и представљају неопходан и адекватан одговор на настојања да се нанесе штета америчким интересима кршењем устаљених међународних норми понашања”. (2)

Оно што одмах примећујемо у овим испразним флоскулама јесте недостатак било каквих доказа за изнете тврдње. Њих, наравно, нема, нити их може бити, но кога још брига за то.

Принцип је увек исти, глобалистички маинстрим медији лансирају причу која се понавља довољан број пута, а онда се укључује политика, па иза тога насиље. Овога пута носећи медиј био је „Вашингтон Пост“.

Ово глобалистичко гласило, које за изворе често узима неименоване изворе из америчких тајних служби (пре свега ЦИА и НСА), почетком децембра поновило је већ познату тезу о наводном помагању Русије у избору Трампа, коју је Хилари користила још у кампањи, а која Трампу није много наудила.

Али сада је та теза „ојачана“ тврдњом из, дабоме, неименованих избора: „директор ФБИ Џејмс Б.Ками и директор Агенције за националну безбедност Џејмс Р.Клапер-млађи слажу се са оценом ЦИА да се Русија умешала у изборе 2016.године како би помогла Доналду Трампу да победи“.

Ставови Камија и Клепера били су објављени у писању „Вашингтон Поста“ у коме је речено да се директор ЦИА „састао посебно са директором ФБИ Џејмсом Камијем и директором Агенције за националну безбедност Џимом Клепером“. У току сусрета стране су продискутовале основне мотиве и намере уплитања Руске стане у председничке изборе САД.

Сви ови неименовани извори из ЦИА на које се позивао „Вашингтон Пост“ забринули су Девина Нуњеса, руководиоца Комитета за обавештајни рад Представничког дома, који врши надзор над ЦИА, па је изјавио „Ми нисмо добили никакву информацију од обавештајне заједнице САД која би потврдила да су они осмислили нови прилаз том питању. Ја сам узнемирен да наводно нова информација наставља да стиже у медије, а да није предата Конгресу“.

Наравно, „Вашингтон Пост“ читаоцима је пренео и забринутост Девина Нјуњеса, како је и ред у „демократској“ Америци, али је наставио да преноси неименоване изворе из ЦИА у светлу тезе да се Русија мешала у америчке изборе помажући Трампу да победи. Све то, како предвиђа шаблон, преносили су други медији у глобалистичкој мрежи понешто додајући, наравно без икаквих доказа за своје тврдње.

Стално позивање на ЦИА понукало је познатог америчког антиглобалистичког колумнисту, Пола Крејга Робертса, да још пре Обаминог истрчавања, оптужи Агенцију за припрему државног удара против Трампа, као легално изабраног председника.

А онда је све те изнете бесмислице о руском помагању Трампу да победи на изборима, као да се ради о потврђеним чињеницама, Обама преточио у провокативну политичку одлуку да Русији пооштри санкције и протера 35 дипломата (са члановима породица укупно 93-оје Руса). Намера је очигледна. Русија се провоцира на реципрочну реакцију, што би додатно заоштрило односе и подигло тензије, а Трамп се директно оптужује као руски човек и као „претња америчким интересима“, да цитирамо Обаму.

Ваља узети у обзир и време када се све ово дешава. Само двадесет дана пре ступања Трампа на дужност. Изузетно кратак рок има за циљ да бомбастичним насловима и сензационализмом оних који контролишу медијски простор, паралише логична питања јавности, која се намећу.

Коме је данас важно што Ирак није имао тајне фабрике хемијског оружја или што Срби нису пуцали на „Маркале“.  Исто тако, неће бити важно ни што је Трамп оптужен да је руски човек, без икаквих опипљивих доказа.

Дакле, операција уклањања Трампа је отпочела, у то нема сумње. Покушај увлачења Русије у читаву причу има и димензију застрашивања америчког бирачког тела, што је исти тип, мада оштрија верзија, шаблона недавно примењеног на изборима у Црној Гори (када је пуштена вест о наводном покушају државног удара из Србије).

Како ће се та операција одвијати, и како завршити, зависиће од доста фактора, поред осталог и од снаге самог Трампа и његовог, углавном формираног, тима. Они су на потезу, а Трамп је са Твитера управо поручио: „Дајем све од себе да не обраћам пажњу на запаљиве изјаве председника О (Обаме) и његове блокаде. Мислио сам да ће транзиција тећи глатко, али – не…” (7)

Ово значи да има пуну свест о ономе са чим се суочава, и остаје нам да се надамо да ће умети да одбрани изборну вољу америчког народа.

Што се тиче Русије, Путин је одлучио да на Обамину провокацију не одговори уобичајеним дипломатским реципроцитетом, иако му је МИП то предложио. Тако Русија неће протерати ни једног америчког дипломату, што је одговор на који „господари“ из сенке сигурно нису рачунали и свакако ће им покварити сценарио коришћења Русије као страшила у унутрашњим разрачунавањима.

Но, порука Путина је јасна – Ви сте прошлост са којом не желим да имам посла! Али, посматрам Вас! Врло пажљиво!!

 

Извор: фсксрб.ру