Занимљивости Издвајамо

ПРИЧА О ВРАНИ И ПАПАГАЈУ: Чита се за минут, а научићете ВАЖНУ ЖИВОТНУ ЛЕКЦИЈУ

Добро размислите након што прочитате ову причу! Неке поуке из ње могу да вам промене живот!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Била једном једна врана. Живела је у шуми, али је летела гдегод би пожелела, имала много пријатеља међу животињама и, све у свему, живела један леп и испуњен живот.

Међутим, једног дана је видела лабуда. Његова белина и грациозност су је одушевиле и она, која је до тада мислила да је лепа и срећна, помисли како је ето, ипак, лабуд много лепши и срећнији од ње.

– Грешиш! И ја сам мислио да сам најсрећнија птица док нисам видео папагаја. Он је прелеп, а не ја. Мора да је он најсрећнија птица на свету – рече лабуд врани када му је она изразила своје дивљење.

После неког времена, на једном од својих путовања, врана је налетела на папагаја. Седео је у кавезу окаченом на тераси неког стана и цвркутао пред огледалом. Био је шарен, а перје му се пресијавало на сунцу.

Врана помисли: „Ево заиста најсрећније и најлепше птице на свету“

– Ти си предиван! Мора да си најсрећнија птица на свету – рече врана папагају, када је слетела поред његовог кавеза.

– Ја сам увек мислио да сам најлепша и најсрећнија птица на свету. Али види – због моје лепоте, увек сам у овом кавезу. Већ дуго времена посматрам вране које лете поред мог златног затвора. Оне лете гдегод пожеле, обилазе шуме и поља и никоме не одговарају. Ја мислим да су вране најсрећније птице на свету – одговори папагај.

 

Извор: дневно.рс