Издвајамо Свет

АМЕРИКАНЦИ УСАВРШАВАЈУ ИЗУМ СРПСКОГ НАУЧНИКА: Трамп против имиграната користи ТАЈНО ОРУЖЈЕ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ !

БЕОГРАД – Председник Доналд Трамп намерава да у борби протв илегалних имигранта искористи тајни патент српског научника Николе Тесле, пише амерички информативни портал „Бизнис инсајдер“! Како наводи овај медиј, америчке власти могле би да искористе Теслин футуристички изум „Непробојни зид“, који би био постављен дуж границе с Мексиком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник и српски научник доведени су у везу подсећањем на предизборна Трампова обећања, али и на Теслин патент, који је, заједно с осталим документацијом, после његове смрти запленио ФБИ.
„Изградићу велики, велики зид на нашој јужној граници и примораћу Мексико да плати тај зид. Запамтите моје речи“, грмео је Трамп у кампањи .Од те идеје није одустао ни нако што је засео у Белу кућу, кад је издао наређење администрацији да у што краћем року испланира, осмисли и изгради зид дуж јужне границе, „користећи одговарајуће материјале и технологије!

С друге стране, „Бизнис инсајдер“, указује на то да је ФБИ поседовао сву документацију о Теслиним научним открићима и да све до прошле године држана под велом тајности. ФБИ је добро прочешљао све пројекте на којима је радио Тесла и генерални закључак је био да он његова научна открића нису била усмерена на војне технологије.

Ипак, ФБИ је у свом извештају навео да је српски научник ипак имао нешто што би се могло искористити у војне сврхе.

„Теслин једини војни изум је био метод, о коме је избегавао да прича и који никад није био потпуно описао. Ово откриће је било непробојни „зид снаге“ којим би биле опасне америчке границе и који би спречио било какав војни напад. Тесла је потврдио постојање изума на коме је радио и најавио је да ће представити на Женевском сајму, али ретко га је касније помињао“, наводи се у документу ФБИ.

Оно што је посебно занимљиво у вези Доналда Трампа и Николе Тесле је што је управо стриц председника САД један од најбољих познавалаца Теслиних изума. Управо је нуклеарни инжењер Џон Трамп за ФБИ истраживао документацију која заплењења после Теслине смрти и о томе извештавао америчке власти.

Извор:Курир.рс