Издвајамо Свет

БЕЗОБРАЗЛУК АМЕРИЧКОГ НОВИНАРА: „Извинићу се Путину 2023. године!“

Портпарол Кремља Дмитриј Песков затражио је извињење од „Фокс њуза“ и оценио да су коментари О’Рајлија „увредљиви и неприхватљиви“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинар „Фокс њуза“ Бил О’Рајли, који је током интервјуа са Доналдом Трампом назвао Владимира Путина „убицом“, одбио је позив Кремља да се извини Путину.

– Радим на том извињењу, али би то могло да потраје. Можда би могли да проверите то код мене негде око… 2023. године – казао је О’ Рајли у синоћњој емисији „Фокс њуза“.

Агенција подсећа да је ова кабловска телевизијска мрежа у власништву компаније „Твентифрст сенчери фокс“ Руперта Мардока.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков затражио је извињење од „Фокс њуза“ и оценио да су коментари О’Рајлија „увредљиви и неприхватљиви“.

– Волели бисмо да председник добије извињење од тако угледне телевизијске мреже – поручио је Песков.

Он је, међтим, одбио да коментарише Трампов одговор на упадицу новинара.

Трамп је током интервјуа за „Фокс њуз“ рекао да поштује Путина, а на упадицу О’ Рајлија да је руски лидер „убица“, одговорио је да и САД имају убице и да на том плану нису невине.

У деловима интервјуа, који су у недељу објављени, Трамп је на питање да ли ће се слагати са Путином, рекао да то још не зна.

– Поштујем многе људе, али то не значи да су се са њим слагати. Он је лидер своје земље. Кажем да је боље сарађивати са Русијом него не сарађивати. А ако нам Русија помогне у борби против Исламске државе… и исламског тероризма широм света – то је добро – рекао је Трамп.

– Да ли ћу се слагати са њим? Немам појма – додао је он.

О’ Рајли је, затим, изрекао следећу упадицу о Путину: „Али он је ипак убица. Путин је убица“.

Трамп је на то одговорио: „Има пуно убица. Ми имамо доста убица. Шта мислите, да је наша држава тако невина?“, запитао је Трамп.

Извор:Танјуг