Регион

ИЗЕТБЕГОВИЋ „Кризу у БиХ и региону су изазвали они који су извршили агресију, који по злочинцима називају студентске домове“

Председништво БиХ је 4. октобра 2004 године донело одлуку о ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид и није било потребе да се ове одлуке наново доносе, истакао је данас Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ, који се обратио јавности два сата након прекида седнице Председништва коју је сазвао Младен Иванић.

– Једино правно заснована одлука коју смо данас могли донети јесте да се агенту одузимају права која су му раније дата, али господин Иванић није желео да се изјасни о томе. Господин Човић је напустио такође, сједницу, како не би дошло до прегласавања унутар Председништва – додао је Изетбеговић, пише Радио Сарајево.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изебеговић је додао да њега оптужују за изазивање кризе у БиХ и региону, а да се уствари ради о „класичној замени теза“.

– Оптужени смо за изазивање кризе у БиХ и региону. Ради се о класичној замени теза. Кризу су изазвали они који су извршили агресију, они који по злочинцима називају студентске домове. Ревизија се односи на дешавања пре две деценије, стога чуди поистовећивање власти у Србији са властима у РС. Чему бежати од истине? Евентуалним изласком из власти биће погођенесве власти и сви грађани БиХ. Ја ћу устрајати на праву БиХ да тражи правду и истину на домаћим и страним судовима – поручио је Изетбеговић, пише Н1.
Извор: N1 , Radio Sarajevo