Занимљивости Издвајамо Свет

МИСТЕРИОЗАН СНИМАК ПРАИСТОРИЈСКОГ СТВОРЕЊА: Џиновски гмизавац снимљен из хеликоптера! (ВИДЕО)

Иако људи већ увелико истражују свемир, постоји много ствари на Земљи које и даље представљају загонетку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од таквих мистерија је и снимак највеће змије на свету, праисторијског створења које наводно и даље постоји, али се вешто скрива.

Иако према подацима Гинисове књиге рекорда највећа забиљежена змија мери тек 7,67 метара (касније су уловљени и питони дужине 8 метара) снимак из 1959. године открива да постоје знатно већи гмизавци који харају светом, премда то никад није службено потврђено.

Аутор славног снимке из 1959. је белгијски пуковник Реми Ван Лирд, који је гигантску змију снимио на подручју тадашњег белгијског Конга, а данашње Демократске републике Конго. Лирд који је хеликоптером летео изнад тог подручја уочио је ову неман, а према његовој процени и у поређењу с величином хеликоптера, дужина њеног тела прелазила 15 метара.

Иако престрављен, овај белгијски ратни херој одлучио је да се спустити ниже хеликоптером како би фотографисао змију. Оно што се тада наводно догодило је сасвим невероватно. Змија се наводно усправила и кренула да напада хеликоптер, због чега се Лирд уплашио и удаљио од гмизавца.

Извор:Курир.рс