Издвајамо Свет

НИКО НЕ ЗНА О ЧЕМУ СЕ РАДИ: НАСА најавила велику конференцију и ОТКРИЋА ИЗВАН СУНЧЕВОГ СИСТЕМА

Америчка свемирска агенција (НАСА) најавила је за 22. фебруар велику конференцију за новинаре на којој ће саопштити најновија открића изван Сунчевог система.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британски „Тхе Индепендент“ данас је објавио вест о овом догађају који ће „донети откриће о бројним информацијама о егзопланетама“ – планетама које круже ван Сунчевог система, односно чије путање се налазе око звезда које нису Сунце. Нажалост, јавност је остала ускраћена за више детаља о томе шта ће све бити приказано на овој конференцији.

Егзопланете тренутно представљају свемирска тела у која се полажу велике наде када је у питању живот у далеком свемиру, јер се за многе од њих показало да личе на нашу Земљу, те могу садржати градивне основе живота, а временом научници откривају све више оваквих планета.

Конференција НАСА биће преношена уживо, а очекује се да на њој присуствују астрономи и научници из целог света. НАСА је најавила и да ће публика моћи да поставља питања током преноса, користећи хаштаг #АскНаса, а након конференције биће отворена и АМА (Аск Ме Анyхинг) дебата на сајту www.реддит.цом.

 

Извор: www.индепендент.цо.ук / А.Р. Блиц.рс