Издвајамо Свет

Турска прави калифат у Украјини на граници са Кримом! (ВИДЕО)

Турска намерава да финансира изградњу „приградских насеља“ у Херсонској области на граници са Кримом за мигранте са полуострва — кримске Tатаре, преносе украјинске телевизије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У овом тренутку турски инвеститори очекују да им се додели земља за изградњу. Куће ће се градити недалеко од административне границе са Кримом“, преноси телевизија „1+1“.

„Најављена турска изградња хиљадa станова у Украјини највећим делом ће се налазити у Херсонској области. Разматрамо као опције три главна прелаза са Крима, како бисмо тамо изградили компактна насеља кримских Tатара. Та насеља ће се насељавати онима који се већ налазе на територији Украјине и немају сопствену кућу“, изјавио је новинарима члан Меџлиса Реза Шевкијев.

У јуну 2016. године градски савет Херсона изгласао је издвајање дела земље за изградњу џамије у граду у турском стилу, са огромним куполама и минаретима.

У 2016. години посланик из Херсона Алексеј Журавков саопштио је да се у обласном центру све чешће појављују графити на турском језику, у којима пише да се овај регион назива муслиманским или турским и да ће се вратити у састав Османске империје која се поново рађа.

Извор: rs.sputniknews.com