Занимљивости Издвајамо

БРАТ И СЕСТРА ДОШЛИ НА СЈАЈНУ ИДЕЈУ: Овај домаћи производ кошта само 300 динара, морате да га пробате

Трапист са сувим кајсијама, феферонима, сусамом или орасима – све то долази из Срема, а производи их породица Радојчић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је сјајна идеја да се у трапист додају прилози и да млечно говедарство буде исплативо.

Брат и сестра Марија и Петар заједничким снагама покренули су сопствени бизнис.

А зашто баш сиреви?

„Они се традиционално производе у нашој кући, али никад није био приоритетни приход. Ја сам решила да претворим у нешто много више. Здрава храна ће бити све више на цени, а биће је мање“, прича Марија.

Имају девет укуса качкаваља, а ту је и стари сремачки, тзв. швапски и војвођански качкаваљ.

“Можда ће звучати смешно, али пре него што је избачен сир са кајсијом на дашчици сам по кафићима носила исецкан сир на дегустацију“, прича она додајући да су лаки на променама и не толико велики да не могу на тај начин да тестирају.

„На први залогај капитулирају“, каже она свима који имају дилему какав је ово спој.

За шталу и 15 крава задужен је Петар. Он објашњава и како се добија идеално и квалитетно млеко.

Каже да је цена њихових сирева на средини и да би сигурно могла бити виша. Тако за фришки јазак требате да издвојите од 300 до 1.000 динара за килограм.

Опширније погледајте у видео-прилогу:

Извор. Б92