Издвајамо Србија

ЧАНАК ТРАЖИ КРИВИЧНИ ПОСТУПАК: Процесуирати Шешеља због велеиздаје!

Председнички кандидат ЛСВ Ненад Чанак позвао је данас институције система у Србији да реагују и по службеној дужности покрену кривични поступак против председничког кандидата Војислава Шешеља због, какоје навео, велеиздаје

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чак и током предизборне кампање морају се поштовати Устав и закони државе у којој политички делујемо. Својим ставом да су Србији потребне руске војне базе, Шешељ је све грађане Србије изложио опасности од новог рата и нашу земљу супротставио демократском делу света – навео је Чанак, саопштено је из ЛСВ-а.

Да није реч само о реторици, указује Чанак, говори нам искуство из 1999. када су нас Шешељева и Дачићева партија увукле у рат са најразвијенијим делом планете.

– Данас Шешељ то жели да понови – рекао је Чанак.

Чанак сматра да је Шешељ починио кривично дело ставом да Војска Србије не треба да постоји нити да има своје униформе, већ да би требало да се утопи у руску армију.

– Ако не буде процесуиран, то ће само значити да иза ове мрачне авети неофашизма стоје моћни људи у Србији или ван ње који спречавају правну државу да делује – навео је Чанак.

Чанак истиче и да хушкање Србије на нови рат са Западом није само дело Војислава Шешеља.

Кроз његова уста, каже, проговара и своје праве намере нам открива аутократски режим у Кремљу.

– Узимајући за своје марионете и гласноговорнике на Балкану Шешеља и Додика, актуелна власт у Русији шаље јасну поруку да јој је циљ дестабилизација Балкана и угрожавање мира у Европи. Деструктивни утицај Русије на Балкану историјска је константа већ више од два века, а данас је то јасније него икада – навео је Чанак.

Извор:Танјуг