Издвајамо Србија

ПАЛМА: Због НАТО агресије Србија никада неће бити члан!

Драган Марковић Палма (Фото: Јутјуб)

Тероризам се у свету може победити једино ако се свуда назива истим именом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић – Палма, изјавио је данас, поводом 18 година од агресије НАТО на СРЈ, да је СРЈ бобардована да би јој се „отела територија и терористи довели на власт на Косову и Метохији“ и да зато, како је рекао, Србија никада неће у НАТО.

– Како то да сви бивши светски функционери попут Дика Марија, Карле дел Понте и осталих, када им истекне мандат, говоре да није требало бомбардовати СРЈ – упитао је Марковић у писаној изјави за медије.

Марковић сматра да Србија управо њих треба да позове да они буду сведоци о томе шта се тада дешавало.

– Када неко баци бомбу у телевизију и убије новинаре, сниматеље, цивиле у возу, дете у кући, људе на вашару на мосту, баца касетне бомбе, осиримашени уранијум са несагледивим последицама, поруши зграде, путеве, отме териториј једној сувереној држави, онда то има само једно име и зове се тероризам – каже Марковић.

НАТО је 24. марта 1999. године, без сагласности УН самостално одлучио да бомбардује једну земљи, један народ и тада су УН, први пут изгубиле смисао свог постојања, казао је Марковић.

Према његовим речима, тај преседан је касније изазвао многе ратове, бомбардовања, по „закону јачег“ и мимо међународног права.

– Тероризам се у свету може победити једино ако се свуда назива истим именом – указао је Марковић, наводећи да је „тада НАТО терористичкој ОВК доделио државу“.
Марковић оцењује да је „оно што се десило пре 18 година, променило свет у негатовном смислу, а да зато нико није одговарао, од Хавијера Солане, који је издао наређење, до његових налагодаваца и подређених“.

Напротив, кажњавани су они који су нападнути, навео је Марковић.

– Србија због тога никада неће ни тражити да постане, нити постати члан НАТО алијансе – поручио је Марковић.

Извор:Танјуг