Издвајамо Србија

Држава дели 10 дана бесплатно у најлепшим бањама у Србији: Ево који су услови да добијете путовање!

Погледајте шта морате да испуните да бисте бесплатно уживали у лепоти српских бања

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) објавио је оглас за пријем захтева за бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима током 2017. године, у трајању од 10 дана. Наравно, први услов који морате да испуните јесте да будете пензионер!

– Право на рехабилитацију на рачун Фонда имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште у Србији, и чија је пензија нижа од 23.799,00 динара – наводи се у огласу.

Пријаве на оглас могу да се поднесу у року, до петнаест дана од дана објављивања огласа, односно закључно са 15. мартом 2017. године.

Пензионери из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредници, који, осим пензије која је нижа од горе наведеног износа, немају друга лична примања, могу се јавити на овај оглас, као и пензионери који су то право остварили применом домаћих прописа и на основу међународних уговора, под условом да збир тих пензија не прелази горе наведени износ.

Право на коришћење бесплатне рехабилитације имају корисници пензија који то право нису користили у последњих пет година, а новина од ове године је још и то што ће слепи пензионери који добију рехабилитацију о трошку Фонда имати и пратиоца коме ће боравак такође бити бесплатан, додају из Фонда ПИО.

У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда. Фонд ће сносити трошкове за пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад.

Право на коришћење бесплатне рехабилитације имају корисници пензија који то право нису користили у последњих пет година а новина од ове године је још и то што ће слепи пензионери који добију рехабилитацију о трошку Фонда имати и пратиоца коме ће боравак такође бити бесплатан.

На основу висине издвојеног новца за бесплатну рехабилитацију, у једној од 25 српских бања, ове године ће отићи око 12.500 пензионера.

Извор:Телеграф.рс