loading...
Србија

Ево шта Американци кажу о “Лазару 3”, српском “војном чудовишту” које РУШИ СВЕ ПРЕД СОБОМ

Фото: Јутјуб
Угледни војни портал „Џејнс“ представио је српско оклопно возило “Лазар 3” истичући његову снажну челичну шасију, погон на свих осам точкова као и софистицирану модуларну балистичку заштиту.
Џејнс (Јане’с) наводи да возило има моћан мотор, аутоматски мењач, као и многе друге модификације у односу на претходну верзију. Новине су развијене на бази претходног искуства корисника, пише РТС.

Посаду обично чине три особе – командир, возач и нишанџија, а поред њих могуће је сместити још девет војника. Међутим, број људи у возилу зависи од система наоружања.

Возач и командир се налазе у предњем делу возила у које улазе кроз бочна врата. И возач и командир имају поклопац изнад својих простора.

Укупна тежина возила је 26.000 килограма, али ако се узму у обзир будуће надоградње и опремање тежим наоружањем, могуће је да тежина буде и до 32.000 килограма.

На основну верзију „Лазара 3“ могуће је уградити различите системе наоружања.

“Лазар 3” је недавно представљен и на сајму наоружања у Абу Дабију где је изазвао пажњу посетилаца. Тада су представници српске фирме „Југоимпорт СДПР“ навели да „Лазар 3“ нуди бољи однос квалитета и цене од финске „Патрије“, која се иначе сматра најбољом у својој класи

Извор: RTS
loading...