Србија

ХАОС У СКУПШТИНИ Шешељ и радикали скандирају и не дају да Могерини говори!

У Скупштини Србије данас је почела посебна седница на којој говори висока представница ЕУ Федерика Могерини, а почетак њеног излагања покушавају да онемогуће посланици Српске радикалне странке који гласно негодују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

 

Шешељ и његови посланици скандирали су „Србија, Русија, не треба нам Унија“ и викали „уа“.

Седници је присуствовао и премијер Србије Александар Вучић, који је дочекан громогласним аплаузом.

У скупштинској сали су били посланици владајуће већине, Српске радикалне странке, посланици покрета Двери који су прирпемили транспаренте на којима на српском и енглеском језику писало „Србија не верује Бриселу“.

Обраћање Федерике Могерини у сали пратили су и посланици Демкоратске странке, Либерално демократске партије, Социјалдемократске партије. У сали није било посланика покрета Доста је било.

Могерини је на почетку поздравила посланике са „добар дан“ на српском језику, наводећи да јој је част што се обраћа у дому српске демократије, а током обраћања на скандирање се осврнула у два маха – једном, опаском да је припремила дугачак говор, а потом и да се није уморила, те да би посланици требало да „чувају грла“ за обраћање бирачима.

Седници присуствују и представници дипломатског кора у Србији.
Федерика Могерини се раније састала са представницима цивилног друштва.

Како је саопштено после састанка, разговарало се о европским интеграцијама, владавини права, безбедности, медијским правима, регионалним односима и заједничкој спољној политици Србије и ЕУ уз активну улогу цивилног друштва у процесу преговора са ЕУ.

На састанку су „пренете поруке о неопходности снажније подршке владавини права и демократији у Србији, као и о конкретним позитивним променама које градјани могу очекивати у ;даљем усаглашавању са европским вредностима, како на пољу људских права, тако и у областима економије“, наводи се у заједничком саопштењу.

На састанку су учествовали Маја Бобић из Европског покрета у Србији, координаторка Националног конвента о ЕУ Наташа Драгојловић, Зоран Секулић из Асоцијације медија, Милан Антонијевић из Yуцома, Соња Стојановић Гајић из Београдског центра за безбедносну политику, Игор Новаковић из ИСАЦ-а.

Извор: Ало!