Издвајамо Свет

ПУТИН ОТВОРЕНО ПОДРЖАО ВУЧИЋА НА ИЗБОРИМА: Желимо успех садашњим властима

Он је констатовао да две земље имају заједничке пројекте за које сматра да се добро развијају

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Александар Вучић састао се данас у Москви са председником Русије Владимиром Путином. Председник Русије Владимир Путин рекао је данас, пред почетак састанка са премијером Александром Вучићем, да је уверен у даљи развој пријатељских односа са Србијом, и после председничких избора, а српски премијер је захвалио на подршци нашој земљи и истакао да Србија остаје привржена националној независности и војној неутралности.

– Уважени председниче, хвала вам за топао пријем и гостопримство. Захваљујемо вам за подршку, вашу личну и Руске Федерације, територијалној целовитости и суверенитету Србије – рекао је Вучић пред почетак састанка са Путином у Кремљу.

Како је нагласио, веома је важно рећи да Србија “остаје привржена очувању националне независности, слободи и војне неутралности”.

– Надам се и уверен сам да ћемо моћи да повећамо обим робне размене и унапредимо економске односе – рекао је Вучић на руском језику, додавши да ће тема бити и ситуација у региону.

– Велико хвала још једном за пријатељство. Уверен сам да ћемо развијати наше односе на највишем нивоу – закључио је Вучић.

Председник Русије је у кратком обраћању, пре него што су разговори настављени иза затворених врата, “у четири ока”, рекао да нема сумње да ће се пријатељски односи две земље даље развијати и после предстојећих председничких избора у Србији. Он је, поздрављајући премијера Вучића, рекао да је уверен да ће предстојећи председнички избори у Србији бити организовани “на највишем нивоу”.

– Желимо успех садашњим властима – рекао је Путин.

– Без обзира како се буде развијала политичка ситуација, без сумње је да ће се наши односи развијати позитивно – казао је Путин и додао да ће развој односа две земље бити у позитивном и пријатељском духу, уз међусобно поштовање.

Рекао је да је заједничким напорима остварена боља спољнотрговинска размена.

Према његовим речима, ради се о расту трговинске размене, која је, истакао је, остварена пре свега напорима српског премијера и његове владе,

Тај раст је, како је додао, остварен захваљујући расту извоза српске робе, понајвише пољопривредних производа.

Такође је констатовао да две земље имају заједничке пројекте за које сматра да се добро развијају.

Најавио је да ће са Вучићем разговарати и о ситуацији у региону, додајући да “Русија види да је дошло до заоштравања”

 

Извор: Танјуг